Advertisement

♫ Går J. Cole platina uten features igjen?

20. apr 2018 kl. 00:00
TRIPPY ALBUMCOVER

TRIPPY ALBUMCOVER (DREAMVILLE/ROC NATION)

Norgesvennen J. Cole har dedikerte fans her til lands. Så dedikerte at noen av dem blir amper når vi ikke videreformidler alt han gjør, så da får vi nesten skrive litt om albumet han slapp i dag.

Etter at North Carolina-rapperen knuste en One Direction-rekord (!) ble setningen «J. Cole went platinum with no features» udødeliggjort i så stor grad at du kan lese om den på knowyourmeme.com.

Mange ble derfor overrasket da den Roc Nation-signerte artisten denne uken røpet albumslipp + tracklist for platen KOD. På to av sporene gjester nemlig den ukjente artisten kILL edward.

kiLL edward hvem? Fans spekulerte i om det bare var et pseudonym for J. Cole, og jaggu viser det seg å stemme. kILL edward er J. Cole med lavere pitch (som gjør stemmen dypere/mørkere), noe som betyr at han igjen kan streame til platina uten features. Imponerende opplegg.

Albumets konsepttrailer droppet i går, og der lærer vi at bokstavene KOD kan stå for både Kids on Drugs, King Overdose og Kill Our Demons.

Se her:
Årets albumcover? KOD sender iallfall inn en sterk søknad.

Artworket er laget av Detroit-kunstneren Kamau Haroon alias Sixmau, som forteller Vibe at samarbeidet var som «et ekteskap mellom kunst og musikk». Videre sier han at J. Cole selv får forklare det visuelle konseptet når den tid kommer.

Tidligere denne uken inviterte 33-åringen fans til «hemmelige» arrangementer i New York og London. Kvelden fulgte førstemann til mølla-prinsippet, og hadde verket billettpris, gjesteliste eller presseliste. J. Cole bød også mobil- og kameraforbud, og det viste seg å være med god grunn; eventene var lukkede lyttefester for Jay-Z-artistens femte studioalbum.

Klar for Kids on Drugs, King Overdose og/eller Kill Our Demons?

De 12 nye sporene er ute nå:

KOD er produsert av J. Cole med hjelp fra T-Minus og Mark Pelli.

Se også: J. Cole teamer opp med mimrende Royce Da 5’9”