♫ Fra Stavanger til verden? Møt Rebekka aka EKKO

21. sep 2018 kl. 00:00
ALTERNATIVT ARTISTNAVN: REB-EKKO (STARBOX)
ALTERNATIVT ARTISTNAVN: REB-EKKO (STARBOX)

Denne uken startet det aller første kullet på Lillehammer-skolen her.

Blant studentene finner vi den norsk-svenske sangeren og produsenten Rebekka Danielsson, også kjent som EKKO. I dag slipper hun sin nye singel «Lose Myself in You», en låt Rebekka har produsert sammen med Stavanger-produsenten MYXE. 

Vi tok en prat med EKKO om låten, inspirasjonen og livet på LIMPI – sjekk ut intervjuet nedenfor. 

Hør ferske «Lose Myself in You» singelen her: 

Hei Rebekka! Kan du fortelle litt om deg selv?
– Vel, jeg heter Rebekka, har vokst opp i Stavanger, men er halvt svensk. Jeg har nettopp vært 3 år i England, og bor nå på Lillehammer hvor jeg har startet på LIMPI, en ny musikkutdanning som drives av Stargate og en haug med andre flinke folk. 
Stas! Hva er målet ditt med den nye utdanningen?
– Det går ekstremt mye bra folk fra hele verden på LIMPI. Det er litt next level puls her, og et veldig inspirerende miljø med masse folk som man kan lære av, og bli inspirert av. Jeg ønsker å videreutvikle det jeg holder på med nå, og å samle et bra nettverk av folk som jeg kan jobbe med i fremtiden.

Hva handler «Lose Myself in You» om?
– Låten handler om å gi opp all kontroll og ansvar, og gi seg helt over i en situasjon eller til et annet menneske. Der vanlige regler og normer går ut vinduet kanskje…
Når og hvordan startet du med musikkproduksjon?
– Jeg har drevet med musikk i mange år, men for 4 år siden begynte jeg å produsere og programmere min egen musikk. Jeg jobber mye med å manipulere vokal og lage beats, og jeg elsker at man kan lage musikk av hva som helst, hvilken som helst lyd, og hele tiden tweake og redefinere. For meg er friheten man får ved å produsere sin egen musikk veldig viktig. Da kan jeg teste mange flere dimensjoner av mine egne ideer og jobbe helt fritt. 
Hvilke produsenter og artister inspirerer deg?
– Jeg blir inspirert av folk som tør å jakte egne ideer og som er delaktige i hele prosessen av å lage egen musikk. Grimes og Laleh er to idoler. Det samme er Emika, Tove Styrke og Banks. Alle burde sjekke ut de folkene der!

Se også: Ny duo fra Bergen får tommel opp av will.i.am fra Black Eyed Peas