Hopp til hovedinnhold
SÅNNE PRESSEBILDER > (BEYOND MANAGEMENT)

♫ Fra Sirkus Eliassen til Drake og diamanter

SÅNNE PRESSEBILDER > (BEYOND MANAGEMENT)


Det har gått fire (!) år siden Sirkus Eliassen slapp siste singel, men ikke tro at brødrene har drevet dank av den grunn.

Etter stor suksess med hits som «Hjem til dæ» og «Æ vil bare dans» ble det ganske stille fra den megapopulære elsk/hat-duoen. Storebror Magnus har laget litt låter på egenhånd, sammen med blant annet Arif, og nå er minstemann Erik klar med egen solokarriere.

I dag slipper bodøværingen «Allerede», som er en deilig R&B-låt produsert av Loveless-halvpart og Spellemann-vinner Filip Kollsete.

Nordlendingen er kanskje ikke til å kjenne igjen fra slik vi har hørt ham med Sirkus Eliassen, men singelen markerer starten på Eriks nye retning.

«Allerede» er allerede (hehe) radiolistet, hør låten og se vår prat med Erik nedenfor.

Hei, Erik! Grattis med solokarriere. Hvordan føles det?

– Takk! Veldig spennende!


Hva handler «Allerede» om?

– Jeg vil helst ikke ta bort magien i det å finne det ut selv, så det må man nesten bare høre og gjøre seg opp sine egne tanker om 🙂

Hva tenkte du da du laget låten? Og hvordan var det å jobbe med Loveless-Filip?

– Filip er i mine ører den flinkeste produsenten vi har i landet, og beatsa hans er i verdensklasse. Jeg pleier å kalle han Vibe God fordi han er så dyktig til å skape konkrete stemninger. Ettersom vi har samme smak, er det lett å snakke om hvilke følelser vi vil skape med musikken, i stedet for at man roter seg bort i masse tekniske detaljer. Vibe er alltid det viktigste.

– Men jeg er også jævlig opptatt av lyd, så jeg har lagt mye i å få soundet rett. Til å mikse og mastre har jeg brukt de samme folka som favorittartistene mine bruker – deriblant Drake*. Selv om jeg synger på norsk, ønsker jeg ikke å holde en lavere standard enn de beste internasjonale artistene.


(*«Allerede» er mikset og mastret av henholdsvis James Royo og Chris Athens, red.anm.) NÅR DU JOBBER MED DRAKE SINE FOLK OG FØLER DET PÅ EKTE (BEYOND MANAGEMENT)


Gøy! Dere hadde stor suksess med Sirkus Eliassen, hva er grunnen til at dere nå satser hver for dere?

– Vi bare liker nye utfordringer. Å være sexy hele tiden ble for lett.

True. Er det solo for alle penga eller er det håp for Sirkus Eliassen-fans også?

– Nå har Ben Baller designet diamant-tenner til meg, og «Allerede» har de dyreste lydene i landet, så det er i hvert fall for veldig mye penger. Men Sirkus Eliassen er for alltid. Vi er brødre.

Vi har trua på at dette blir en skikkelig sommerhit i hvert fall. Er du klar for det?

– Tusen takk! Absolutt!

Hva skal du gjøre i sommer? Blir det konserter eller mer musikk?

– Live-konseptet mitt er ikke klart helt enda. Vil ta meg litt tid for å utvikle det og sørge for at det blir skikkelig bra. Ellers går nok sommeren med på å lage musikk. Er alltid på jakt etter nye vibes, så hvis det er noen unge produsenter der ute med noe heat må de bare ta kontakt.

Rått, vi gleder oss til mer!

Se også: Jesper Jenset synger om selvopplevd hjertesmerte

Nyeste saker fra 730.no

Les mer