Hopp til hovedinnhold
(CECILIE JOHNSEN)

♫ Fra Lørenskog til LA: Turgut byr på cravings

(CECILIE JOHNSEN)

Til å være et knøttlite land har Norge vilt mange unge produsentstjerner. Kygo, Matoma, Alan Walker, Cashmere Cat, Lido, Sonny Alven og Bearson er bare noen av dem, og stadig dukker det opp nye håpefulle. 

I dag slipper norsk-tyrkiske Turgut sin nye musikkvideo via 730, spilt inn i solfylte Los Angeles. Det er dog ingen lettbeint tropepop han produserer, men noe han selv legger under sjangeren electro house. 

Vi tok en prat med Lørenskog-gutten (som fyller 24 i dag!) – se nedenfor. 

Sjekk ut premieren til Turgut feat. Christine Ekeberg – «Crave You» via regissør og produsent Sondre Fristad: Regi/produsent: Sondre Fristad

Filmfotograf: Robert Egron Erstad

Andre fotograf: Andreas Hansen Lie

Drone: Pavel Suslov

Klipp: Andreas Hansen Lie

Grade: Robert Egron Erstad

Co-produsent: Tina Shruti Karlsen

Produksjonsselskap: Fristad Film

Skuespiller: Christine Ekeberg

Sminke og klær: Pernille Fristad

Ekstra: Brede Fristad & Pernille Fristad

Hei Turgut! Hvem er du, og hvordan har du det akkurat nå?

– Jeg er Turgut, og jeg har det kjempefint for i dag er det både premiere på den nye musikkvideoen min og jeg har bursdag. Så i dag har jeg spist ostekake til frokost og pakket opp gaver fra familie og venner.

Så sykt trivelig! Gratulerer med dagen <3 Hvordan vil du selv beskrive musikken din?


– Jeg føler at jeg har mitt eget preg over musikken min, og mange mener at man kan høre at det er mine låter. Det er hvertfall målet mitt, at man skal kjenne igjen sangene mine.


Mange tenker kanskje at «all» elektronisk musikk er det samme, men det er jo langt fra sannheten. Hvordan skiller du deg fra Norges elektroniske stjerner?


– Jeg lager den musikken jeg selv føler for, og følger ikke trender. Derfor tar jeg heller
elementer fra aktuelle sjangere og implementerer det i musikken min. Så hvis tropical er «inn» betyr ikke det at jeg plutselig skal bytte stil. Jeg vil at musikken min skal være fra meg, og ikke være styrt av trender.


Hvilke norske artister inspirerer deg mest akkurat nå?


– Jeg henter inspirasjon fra de fleste sjangere. Seeb er definitivt en gruppe som inspirerer
meg akkurat nå. Jeg digger for ekesmpel remixen deres «Hymn for the weekend» av Coldplay. Her i Norge savner jeg sol og varme, så jeg har sikkert hørt den i hjel i hele vinter, men er fortsatt ikke lei. Andre artister som inspirerer meg er TRXD og CLMD.

Saken fortsetter under(CECILIE JOHNSEN)Drømmesamarbeid? (Både i Norge og internasjonalt.) 

– Hvis mamma kunne velge hadde hun definitivt sagt Pit Bull. Om jeg kunne valgt fra øverste hylle hadde jeg jobbet med ZEDD, men damn det hadde vært skummelt også. Axwell / Ingresso og Alesso hadde også vært utrolig gøy å samarbeide med. Det er deres låter jeg hører mest på. Jeg blir facinert over hvor god kvalitet det er på musikken deres, og drømmen hadde vært å lære av dem. I Norge hadde det vært vært utrolig kult å samarbeide med Astrid S, hun har en utrolig fin og særegen stemme som hadde vært gøy å lage en låt til. Det hadde også vært sykt kult, og fullstendig utenfor min komfortsone å samarbeide med Unge Ferrari (STOR FAN).


Kan du fortelle en fun fact om deg selv?

– Mamma forventer at Pit Bull skal komme til 50 års dagen hennes. Det er allerede neste år, så jeg må virkelig jobbe hardt fremover.


Hva handler «Crave You» om?

– Crave you handler om ensomhet. Den følelsen av å virkelig trenge noen, eller savne noen kan være veldig sterk, og det er nettopp denne følelsen jeg prøver å uttrykke igjennom låta. Sondre Fristad har jobbet hardt med å få frem denne følelsen i musikkvideoen også.

Saken fortsetter nedenfor

Et innlegg delt av |TURGUT| (@turgutmusic)Hva er det beste med Christine Ekeberg som gjester låten?

– Hun er ei fantastisk jente som er utrolig flink til å synge og veldig enkel å samarbeide med. Hun er også veldig kreativ og setter sin sjel i alt hun jobber med. Jeg har jobbet mye med henne, spesielt nå den siste tiden som hun akkurat har sluppet sin egen singel, «Fit no more».


Skjedde det noe gøy / rart under innspillingen?

– Som den ekte tyrkeren jeg er måtte jeg selvsagt prøve «devil’s pizza» som er en sinnsykt sterk pizza jeg absolutt ikke klarte å spise. Elles hadde jeg det bare utrolig gøy sammen med temaet. Vi opplevde nye steder, og hadde opptak hver enste dag. Det var mye jobb, og en helt ny opplevelse som jeg ser frem til å gjøre mer av.


Hvordan skal du klare å slå gjennom i 2017?

– Bare vent å se, det kommer masse nytt fra meg i år.

Se også: Fra Kykkelikokos til popstjerne? 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer