Hopp til hovedinnhold
(AKAM1K3)

♫ Fra Kykkelikokos til MGP til popstjerne?

(AKAM1K3)


Fredag = alle slipper nye låter. En av de mange (som ikke høres ut som de mange) er JIM, alias Jim André Bergsted. En eks-boybander som har gått solo.


Fakta om Jim:

– Er 24 år gammel

– Lever av, og for, musikken

– Kommer fra Moss

– Har vært DJ på fritidsklubb

– Har vært med i MGP 
– Føler seg litt som Beyoncé
– Men føler også at han peaket som 10-åring
– Kjæresten er også potensiell popstjerne
– Mål: Skrive den perfekte låten
 
– JIM og Jim er samme person

I dag slipper 24-åringen sin første singel via Warner Music, og den er like catchy som den er bra. Sporet er laget av Jim selv, sammen med Jethro Fox.


Lytt til «On and On» via Spotify, og les vår lettbeinte prat med den kommende superstjernen, under.

…Eller se lyric-videoen. Eventuelt gjør begge deler:

Hei Jim! <3 Hvordan har du det akkurat nå?

– Veldig bra, jeg skal jo gi ut ny musikk, noe jeg har gledet meg til lenge. Det føles litt som å ha bursdag, som jo er den beste følelsen i hele verden. Dessuten er det første gang jeg gir ut musikk under artistnavnet JIM, med store bokstaver, som også er ganske spennende.

Kan ikke du kjapt oppsummere din musikalske karriere?

– Jeg startet mitt første band på ungdomsskolen, og var fast bestemt på å bli rockestjerne, noe man alltid er når man starter sitt første band på ungdomsskolen. Jeg var med i voksen-MGP med bandet mitt da jeg var atten, gav ut én skive, fikk en lunken terningkast 4 i VG, og begynte å skrive låter for harde livet. Syv år har gått, og jeg skriver fortsatt låter for harde livet, og vil fortsatt bli rockestjerne.

Du er jo sammen med en lovende popstjerne. Hvordan fungerer det? Er dere Norge svar på Jay Z og Beyoncé?

– Ja, jeg har alltid sett på meg selv som en Beyoncé. Høhø. Eventuelt Justin og Britney, 1999-style.


Saken fortsetter under bildet av Norges nye powercouple

A photo posted by JIM (@listentojim) on


Er du en jævel på løping? (ref. coverbildet)

– Nei, jeg er bare en jævel 😉

Fortell en fun fact om deg selv.

– I 2002 gjorde jeg min storslagne TV-debut, som deltaker i Energikampen på Kykelikokos. I tillegg fikk jeg være med i «Kykeliklemmetid», og jeg føler at livet mitt peaket allerede da, som 10-åring.

Fullfør setningen. «Jeg er Norges svar på …»

– Rivers Cuomo i Weezer. Jeg later i hvert fall som om jeg er det. Han skriver pop-låter på en ekstremt systematisk, nerdete og inspirerende måte.

Hva handler den råfine singelen din om?

– Jethro, som jeg skrev låten sammen med, og jeg, gikk ærlig talt litt på autopilot da vi skrev låten, uten å reflektere så mye om det tekstlige innholdet. Vi gjorde et halv-ironisk forsøk på å skrive en massiv arena-pop-låt, i vassekte Taylor Swift-stil, en tirsdag ettermiddag i august. Resultatet ble derimot en genuin låt jeg er stolt av i dag.

Saken fortsetter under(AKAM1K3)


Hvem eller hva eller hvor inspirer deg mest?

American Pie 1-soundtracket, Bob Ross’ male-tutorials på YouTube og Erlend Loe.

Hvilken norsk artist hadde du likt å samarbeide med?

Hanne Mjøen, Norges svar på Jay Z.

Har du noe på hjertet sånn ellers? Noe du vil dele?

– «You Make My Dreams» av Hall & Oats er verdens beste låt, og de som er uenig, tar feil.

Se også: ♫ Sterk debut fra Oslo-kjekkas

Nyeste saker fra 730.no

Les mer