Hopp til hovedinnhold
HILS PÅ ELIAS (ERIC CANNON)

♫ Førpremiere: Sørlending vil erobre Norge

HILS PÅ ELIAS (ERIC CANNON)

Elias Tchaba alias Unge Beirut har det siste året funnet den musikalske godformen hjemme i Vennesla. Etter å ha studert og drevet med fotball i London vil han nå satse alt for å erobre Norge – og forhåpentigvis også Skandinavia etter hvert.
I høst slipper den hardtarbeidende 23-åringen mixtapen Hevnen er søt, men jeg tilgir deg.

Fredag varmer sørlendingen opp med det første singelslippet, men allerede i kveld før du førpremiere her hos 730.

– Sangen tar utgangspunkt i et destruktivt forhold, hvor den ene personen gir alt uten å få noe tilbake Når personen endelig har klart å gå videre, så kommer den andre tilbake og plinger på telefonen, sier Elias om slippet.

 

«Telefonsvar» har 23-åringen spilt inn, mixet og mastret selv. Produksjonen er av Mantra, mens videoen er laget av Nisju. Se premiere nederst i saken!


IKKE SOV PÅ SØRLANDET (SAONA PUTH)

Hei Elias! Er «Telefonsvar» basert på en sann historie?


– Det er definitivt scenariorer og beskrivelser tatt ut av ekte hendelser. Så en god blanding av sann historie krydret med litt fiksjon!


Hvordan er urban-scenen på Sørlandet om dagen?


– Vel… Du har meg da. Neida hehe, vi er en familie som heter Gullveien (fordi gatenavnet til studioet vi alle møttes på er faktisk Gullveien) og gutta mine lader opp til en stor sørlandsbølge. Så målet er selvfølgelig å bryte janteloven som skygger over Sørlandet, og inspirere flere kids herfra til å gjøre det de vil! Nord fikk shine i begynnelsen, Bergen tok over og nå er det sør sin tur!!


Hvilke norske artister inspirerer deg mest?


– Det er nesten blitt klisje å si Karpe nå, men ja… Karpe ofc. Arif og Cez. Philip Emilio er på en dum ting om dagen også, soundet og melodiene hans er helt fantastiske. Blir for mange å nevne as. Norsk musikk om dagen <3


Før brukte du fødenavnet ditt som artistnavn. Hvorfor går du nå for Unge Beirut?


– Jeg er jo født og oppvokst i Beirut. Mine sterkeste minner emosjonelt er derfra. Vi måtte forlate en av verdens vakreste byer pga krig og fattigdom. Så jeg ville ha noe som representerte meg som person og som andre kunne kjenne seg igjen i. Unge Beirut.Hvordan vil du beskrive lyden av din kommende mixtape?


– Lyden er en blanding av alle følelser du kan tenke deg man kan føle på 4 år… Hvor ting som at baba ble tatt ifra oss, forelskelse og kjærlighetssorg, sene netter full med dine bestevenner, sene netter uten dine venner har skjedd. Det er et allsidig prosjekt, som ikke kan defineres med bare et sound egentlig, jeg gleder meg til å vise dere!!


Vi gleder oss til å høre! Har du noen fete sommerplaner?


– Skulle ønske jeg kunne si «jeg skal spille der og der og der, også skal jeg turnere med han og hun» men nei as… Skal jobbejobbejobbe. MEN, jeg skal slippe singler! Gleder meg masse til det :))

Se premiere på «Telefonsvar» via Nisju og YLTV:

Se også: Oslo-rapper holdet det bekmørkt i Vennesla

Les mer