♫ Elton John elsker trønder: – Surrealistisk!

6. sep 2017 kl. 00:00
FINESTE PRESSEBILDET VI HAR SETT PÅ EN STUND (PETROLEUM)

FINESTE PRESSEBILDET VI HAR SETT PÅ EN STUND (PETROLEUM)

Liker du Arys nye singel «Already There»? Det gjør Elton John. 


Under poplegendens eget Beats 1-radioprogram åpnet han i går showet med å introdusere lytterne for trønder-låtskriveren og -sangeren. <3


Sjekk ut programmet Rocket Hour via Apple Music. 

Hør starten her: 

Singelen er også listet hos P3, og ble inkludert i 10 New Music Friday-lister verden over. Siden fredag har låten allerede streamet 450 000 ganger via Spotify. 


Ary har skrevet «Already There» sammen med Øyvind Mathisen og Anders Kjær. Hør her: 

Hei Ary! Hvordan har sommeren din vært?

– Heia 730! Den har vært konge! Jeg har reist masse rundt og møtt utrolig mange deilige mennesker. (og dyr).

Noen høydepunkter du vil trekke frem?

– Det var selvfølelig dødsfett å spille Roskilde og Glastonbury, men det skjedde noe i Arendal som toppet alt det andre. Vi hadde lydsjekk midt på dagen foran en helt tom plass, og når Higher kom på, kom det en gammel mann mot oss. Han stilte seg midt på plassen og begynte å danse noe som lignet på lyrisk dans. Han så ut som han har levd et langt og hardt liv, og det var noe utrlig rørende med måten han bevegde seg til musikken på. Jeg har aldri sett noen danse på den måten før, og hele opplevelsen ga meg en slags æresfrykt og takknemlighet over det å kunne skape noe som noen andre kan bruke sånn som han gjorde. Jeg har lurt på hvem han er i ettertid og håper jeg får møte han en dag. Det er første og eneste gang jeg har felt en tåre på lydsjekk.

Hva handler «Already There» om?

– «Already There» er for meg en sang som beskriver hvordan man kan oppdage kjærlighet. Og kanskje det å være litt needy og litt ute, men være helt ok med det. Jeg opplever den som ganske motstandsløs og enkel, men ærlig.


Fortsetter nedenfor

I’m happy. And a little hungover..

Et innlegg delt av ARY (@ary.apache)


Hvordan føles det å få kjærlighet fra Elton John?

– Surrealistisk. Absurd. Pappa ble skikkelig glad da jeg sa det. Det er veldig kult, men jeg vet ikke om jeg har forstått det helt enda. Av og til bruker jeg tid på å forstå hva ting vil si.

Hvilke norske artister hører du mest på om dagen?

– Jeg har Hanne Hukkelberg på repeat for tiden. Jeg syns hun er helt vill! Den siste sangen med Emilie Nicholas er så utrolig original og spennende. Jeg har ikke sett henne live enda, men gleder meg veldig til å dra på konserten hennes i høst!

Hva ser du mest frem til i tiden fremover?

– Jeg ser veldig frem til å dra på min første Europa-turné. Kanskje spesielt mye til å spille på Pitchfork Paris og på Berghain. Det føles skikkelig mektig å skulle dra «så langt ut» for å spille for skikkelig fremmede folk. Jeg gleder meg også veldig mye til å spille på Parkteateret 26. Oktober. Det er alltid så spennende å spille headline-konserter, spesielt i byen jeg bor i <3

Se også: Elton Johns hyllest til Sigrid