Hopp til hovedinnhold
SOFIE OG RIKKE (SIGRID BJORBEKKMO)

♫ Ekte bad girls fra Nord-Norge?

SOFIE OG RIKKE (SIGRID BJORBEKKMO)

Herregud, det kommer så mye bra norsk musikk om dagen at vi ikke har sjans til å skrive om alle. I dag har vi premiere på Sweet Like Chili sin nye video, til den dyriske (?) låten «Rabbit Heart».


Hvem er Sweet Like Chili, spør du? Bandet består av de 18 og 20 år gamle søstrene Rikke og Sofie Braseth. 
Tysfjord-jentene virker akkurat så kule som nord-norske ofte gjør, se videopremiere etter en prat med dem. 

Hei jenter! Kan dere fortelle litt om musikkvideoen til «Rabbit Heart»?
– Videoen ble spilt inn i løpet av én lang og sykt intensiv dag, på locations over hele Bodø, byen vi bor i. Vi fikk låne nøklene til et nedlagt Tine-meieri, og rigget opp instrumentene våre mellom paller og jernrør. Vi danset på taket hos en av byens lokale rappere, og snek oss inn på togstasjonen blant gamle containere og gravemaskiner. Da vi filmet følte vi oss som ekte bad girls og crimeriders. YOLO.

S/O til vår danske regissør Magnus Guldbrandsen for å ha gjort en helt sinnssyk jobb med musikkvideoen. Han har kommet med idéer, pushet oss og sittet sene nattetimer ved klippebordet i København for at videoen skulle bli så bra som overhodet mulig. Takk <3


(MAGNUS GULDBRANDSEN)

Hvorfor heter dere Sweet Like Chili?


– Ting er ikke alltid slik som man tror de er ved første øyekast. Mennesker eller låter, for eksempel, er sjelden ensidige. De kan være bittersøte eller styggvakre. Eller søte som chili.Dere har sagt at låten handler om lidenskap. Hva er deres største lidenskap(er) individuelt?
Sofie: – Musikken er vår store felles lidenskap, men vi er to veldig forskjellige søstre. Jeg elsker mat, tråler nettet etter restaurantanbefalinger og kakeoppskrifter, og undrer meg over at jeg ikke har en BMI på 40.
Rikke: – Ved siden av musikken elsker jeg å jobbe på sykehjem og spille GTA. Akkurat nå holder jeg på å ta lappen, slik at jeg kan cruise rundt som CJ i San Andreas.


Fortsetter under


MAT + GTA = SWEET LIKE CHILI. PRIVAT SER JENTENE OMTRENT SLIK UT. NEIDA! (MEMECENTER.COM)


Dere er søstre… Hvilket band i verden som består av søsken er best? Evt. verst?

– Vi synes at First Aid Kit er sjukt bra. De har alt – låtene, harmoniene, energien… Deres siste plate har inspirert oss masse.


Ellers elsker vi å hate de irske tvillingbrødrene Jedward, samtidig som vi synes de er virkelig søte. Ja? Nei? Ahhh.
Fortsetter under 
Dere er veldig unge, er det noen andre 18-20-åringer dere ser opp til?– Vi er begge kjempestore fans av Sigrid Raabe, og er veldig spente på hvordan hennes debutalbum kommer til å bli. Apropos album, så burde alle sjekke ut Ingeborg Oktobers ferske album Hjerteræk. Vi ser generelt opp til tøffe jenter og kvinner som tør å stå opp for det de tror på, enten det er fredsprisvinner Malala Yousafzai eller den svenske rapperen Silvana Imam.

Det er utrolig mange sterke kvinnelige artister og band akkurat nå, som har full kontroll over egen musikk og karriere. Vi følger veldig med på den svenske bølgen av artister som Beatrice Eli, Little Jinder og Ji Nilsson, og henter mye inspirasjon derfra, både musikalsk og holdningsmessig.

Hvem er Norges beste band eller artist om dagen?


Rikke: – Kaveh.Sofie: – Bendik.Hva er planene framover?
-Vi er i studio, og jobber knallhardt med å få ferdig vårt debutalbum, som dropper på nyåret. Det blir energisk, organisk og deilig pop. Ellers øver vi mye, skriver nye låter og har lyst til å spille masse konserter i tiden som kommer.

Se premiere på 
«Rabbit Heart», regissert av danske Magnus Guldbrandsen:

Se også: Sassy Bodø-søstre = søte som chili?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer