Hopp til hovedinnhold
HEI MARIA (INGRID JOHNSEN)

♫ Dritfin snikpremiere fra Fredrikstad via Bergen

HEI MARIA (INGRID JOHNSEN)

Maria Haugerød (29) alias HOWLOW har vært singer/songwriter siden en alder av 15, og lager nå elektronisk pop. Brunetten fra Fredrikstad flyttet til Bergen for å satse på musikken i 2015, samt for oppfylle drømmen om å leve livet som bohemsk kunstner. #mål

I dag har 730 snikpremiere på «Can’t Have This» som er debutsingelen fra HOWLOW. Låten er produsert av Simen Hope og Askjell Solstrand i Lydriket Studio, men skrevet av frøkna selv.

Saken fortsetter underHOWLOW X FJONG SKJORTE (INGRID JOHNSEN)


Mor har som nevnt ikke produsert akkurat denne låten, men hun holder på med debut-EP’en hvor hun skal stå for all produksjon. Vi har for øvrig en drøm om å lage t-skjorter med påskriften: «Ja til flere kvinnelige produsenter i Norge!!!»

Hun forteller at låten handler om tunge tider i bandet Tammie Tambourine tilbake i 2014, i tillegg til at hun gikk igjennom en slags eksistensiell krise. Sangen er en high five til alle som ikke passer inn, og som tør å følge drømmene sine. <3

Lytt til dødskule/dødsfine «Can’t Have This» via Soundcloud, og les vårt mini-intervju med Maria under.

Hei Maria! Hvordan er livet som bohemsk kunster?

– Det er fantastisk, samtidig er det helt forferdelig.

Er dette en livsstil du anbefaler andre?

– Det funker i hvert fall for en periode, og det kan være greit å teste det ut om en drømmer om det! Jeg tjener jo null kroner, men på den andre siden får jeg jobbet med det jeg har lyst til. Jeg kjenner også at det øker kreativiteten min.

Kvinnelige produsenter er en mangelvare i Norge, hva tror du er grunnen?

– Jeg tror det finnes flere der ute enn de vi hører om. Selv har jeg skrevet musikk i 13 år nå, men aldri tenkt på det å produsere selv før nå. Det har vel også med at jeg har spilt i band der liveshowet har vært viktigere enn selve innspillingen.

– Samtidig tror jeg også man må være genuint interessert i å lære seg den tekniske biten. Jeg tror det kommer til å dukke opp flere kvinnelige produsenter i tiden fremover, både produsenter som jobber i studio, og artister som produserer det meste selv.

A photo posted by HOWLOW (@howlowmusic) on


Hvorfor vil du produsere selv?

– Hovedgrunnen til at jeg begynte å produsere var at jeg ikke ville være avhengig av noen, og at jeg ville lage elektropop med kule beats.

Hvem er den flinkeste artisten i Norge?

– Susanne Sundfør. Hun er vanvittig musikalsk og har evnen til å trylle frem musikk som du blir slått i bakken av.


Mange vil nok synes det er litt rart å flytte fra Oslo til Bergen for å kickstarte musikerkarrieren. Er det bedre å være artist på vestkysten?

– Ja, det er vel sikkert noen som synes det er rart, men det yrer jo av flinke artister i Bergen! I tillegg til HOWLOW spiller jeg fremdeles i mitt gamle band Tammie Tambourine, vi har hatt noen spillejobber, og jeg har blitt kjent med musikere her.

– Jeg merker at jeg kommer fortere inn i musikkmiljøet i Bergen, kanskje fordi byen er mindre enn Oslo og at det er lett å treffe på likesinnede om man bare sikter seg inn på riktig bar. Så svaret er ja, jeg trives like bra, om ikke bedre, som musiker på vestkysten!

A photo posted by HOWLOW (@howlowmusic) on


Topp tre ting folk burde vite om deg?

– Jeg har stammet hele livet, men det å synge har gitt meg selvtillit.

– Jeg glemmer ofte mine egne tekster når jeg står på scenen, men jeg har heldigvis blitt sykt god på å finne på nye!

– Jeg har spilt trommer i et punk/rock-band.

Topp tre ting folk ikke burde vite om deg?

– Jeg hadde et PC-program da jeg var 15 år, der jeg kunne lokalisere stjernene på himmelen.

– Jeg fikk tuberkulose da jeg var 25 år, etter å ha vært i Afrika med folkehøyskolen da jeg var 19.

– Pappa er kokk og jeg husker at hver gang han laget spaghetti, tok han i masse ekstra greier som skulle gjøre det så smakfullt, men alt jeg ville ha var spaghetti a la capri på boks.

«Can’t Have This» er tilgjengelig på alle plattformer i morgen, og i april får låten en musikkvideo. 

Se også: ♫ Ny hit fra norsk Billboard-suksess?

Les mer