♫ Dobbel dose deilig norsk elektropop ♡

5. okt 2015 kl. 00:00
ANNA FRA NORD <3 (OLE MARTIN HALVORSEN) 

ANNA FRA NORD <3 (OLE MARTIN HALVORSEN) 

Norsk elektropop 4 ever ♡ 

Saken er oppdatert

Denne helgen har vi danset til deilige nye tunes fra to lovende norske artister. Musikken kommer fra Sandefjord-jenta Ida Stein (22), samt duoen Anna of the North fra Gjøvik og New Zealand, sistnevnte med Anna Lotterud (25) i spissen. 


Anna of the North har eeendelig sluppet «The Dreamer», en låt hun har spilt live så lenge hun har gjort gigs. (Som strengt talt ikke er så veldig lenge.) 

Til 730 forteller Anna at «The Dreamer» siden release på fredag har blitt spilt av over 100 000 ganger via Spotify, samt 60k via Soundcloud.

Imponerende tall fra en fortsatt ganske ukjent norsk artist, spesielt når sporet ikke har blitt backet av norske medier. 

– Låten ble skrevet for noen år siden av produsent og andre del av Anna of the North. Han spilte låta for meg da vi møttes i Melbourne, jeg ble helt avhengig og hadde den på repeat. Da vi begynte å jobbe sammen skrev vi om sangen og gjorde den til en AOTN-låt, forteller Anna til 730. 


– Vi reiser til London for å spille inn musikk i slutten av oktober. Så det blir ikke lenge til dere hører fra oss igjen! 


PS: Vi hadde premiere på den aller første singelen til Anna of the North, sjekk den ut her

Helgens andre gode nyhet kommer fra 22 år gamle Ida Stein. 


IDA STEIN <3 (ELISE GULESTØL) 

Ida pendler for tiden mellom Oslo, Sandefjord og Køln, og slapp nettopp sin aller første musikkvideo. Selv om resultatet du kan se under ble vakkert, var det ikke en enkel sak å få den til. 

Ida forteller 730 at innspillingsdagen tidvis ble ekstrem. 

– Det var storm den ene dagen vi spilte inn. Vi skulle filme på Refviksanden, og hadde først brukt tre timer i bil og på ferge for å komme oss dit, så lånte vi en liten båt som to av oss måtte ro inn til stranda vi skulle filme på. Under innspilling holdt vi på å miste båten til sjøs. 300 kg, men den bare fløy av gårde. Det ser ikke så ille ut på videoen, for det kom i sånne kast som varte et par minutter, der vi rett og slett ikke kunne filme i det hele tatt. Men det var et greit hint at alle trehusene rundt der hadde steinvegg på én side, noe vi ble fortalt at de måtte ha på grunn av det ekstreme været…. 

– Etter flere forsøk på å få noen opptak, og mange skrik fra meg fordi det gjorde sykt vondt når vinden, og ikke minst sanda, traff huden, måtte vi ringe etter hjelp fra noen lokale som kunne holde styr på båten underveis. Når de kom, hadde vi den mer eller mindre under kontroll, og kunne fokusere på oss selv og selve opptakene. 

– Vi holdt likevel på å gi opp, fordi vi bare ble tatt av vinden om og om igjen, og for Elise som filmet var det veldig vanskelig å gjøre stødige opptak. Men da dette var den ene dagen vi hadde til å filme på stranda, som skulle være en såpass viktig del av videoen, så vi måtte bare kjøre på og pine oss gjennom det. Heldigvis skulle disse scenene uttrykke litt smerte og dramatikk uansett. 

Se videoen til «Are We Changing» via regissør, fotograf og klipper Elise Gulestøl: 

Se også: Elektropop-trio fra Bergen viser frem byen sin