Hopp til hovedinnhold
Livet blir ikke det samme etter - hør her.

♫ DM-en til @SnilleGucci eksploderte da hun tipset om 8D-musikkFor litt siden snudde Kristiane Aateigen aka @SnilleGucci verden opp ned for følgerne sine. Den profesjonelle Instagram-tipseren og tech-studenten tipset nemlig sine 20 700 Internett-venner om fenomenet 8D-musikk, og siden har ingenting vært det samme. 

8D er kanskje ikke noe nytt for de ivrigste musikknørdene der ute (deg ja), men skal vi tro tilbakemeldingene hun fikk var det en stor og viktig oppdagelse for mange. Så i Kristianes ånd velger vi i dag å tipse videre.


Hvis du noen gang har ønsket at Drake skal sitte på hodet ditt, er du ett steg nærmere med 8D. 

8D er lyd fra flere ulike retninger og dimensjoner, inkludert ovenfra og nedenfra, som gir et levende lydbilde når man hører på gjennom et headset. Man kan faktisk bli, og sikkert se litt forvirra ut når man føler favorittartisten din stå bak deg, og flytter seg rundt i rommet. Lyden sirkler rundt hodet – både snålt og gøy <3


DM-en til @Snillegucci eksploderte etter hun fortalte om 8D på Insta. 

– Jeg våknet med over 100 meldinger fra folk som takket meg for tipset med veldig mange 🤯-emojis, sier Kristiane til 730. Det har lenge fantes «barbersjapper» og andre virtuelle effekter på YouTube, men nå har musikk i 8D blitt en svær greie.

– Lyden er ikke like bra på Spotify. Det er flere som lager 8D musikk på YouTube og kvaliteten kan variere ekstremt mellom artister og sanger. 

Men hva med at man nærmest kan føle seg ustø på foten med 8D på ørene?  


– Det er flere som sier at de blir svimle, men hvis man bare setter på seg hodetelefoner uten å tenke på at lyden «går i sirkel rundt hodet» så virker det kanskje som at lyden bare flytter vilt på seg. Jeg ser for meg sirkelen musikken lager visuelt, sier @SnilleGucci. 

Bli 🤯 du også – ta på noen gode hodetelefoner (essensielt!), lukk øynene, skru opp lyden og nyt låtene nedenfor. 
2017-throwback: Instagram-prat med @SnilleGucci

Nyeste saker fra 730.no

Les mer