Hopp til hovedinnhold
NEW YORK-RAPPEREN VAR SMØRBLID I TØNSBERG (LISA BJORHEIM FOR 730) 

♫ De første fire slippene fra den urbane Oslo-festivalen HAVNA 0150


Som vi nevnte like før helgen: Denne sommeren får Oslo sentrum en kliss ny festival. HAVNA 0150 arrangeres for første gang 24. og 25. august, og gjestes av en rekke store navn innen hip-hop og R&B.  

730 har fått æren av å presentere de første fire bookingene.

Denne saken (altså den du leser akkurat nå) oppdateres klokken 12:00 mandag-torsdag, så kom tilbake rundt lunsj for et nytt slipp hver dag denne uken. 

FREDAG: Billettsalget har startet! 

Ingen artistslipp i dag, men flere kommer fortløpende. I dag startet billettsalget – med gode early bird-priser for deg som er tidlig ute. Sjekk ut via Ticketmaster

TORSDAG: 2 CHAINZ 

Finnes det en bedre måte å tjuvstarte helgen på?  Grammy-vinnende 2 Chainz har holdt koken i to tiår, men det er første de seneste årene at Atlanta-rapperen har blitt allemannseie. «Tity Boy» har jobbet med artister som Kanye West, Nicki Minaj, Drake, Kendrick Lamar, Migos og Pharrell Williams, og er etter hva vi hører dritrå live. 

Fredag 24. august er han klar for Oslo HAVNA 0150! 

Bor du bittelitt lenger nord kan du også se 2 Chainz på Rakettnatt i Tromsø dagen etter. Dette blir hans første norgesbesøk på fem år. 

Varm opp med denne spillelisten: 

Emir aka Sushi forteller hvorfor han gleder seg via tekstmelding: 


ONSDAG: SUSHI x KOBE

Tredje slipp ut er også det første norske. Men Sushi x Kobe er ikke hvem som helst. Den bergenske trioen (DJ Thias er et fullverdig medlem) filleristet nylig Rockefeller så hardt at vi trenger å se dem live igjen asap. 

Aron Eskeland fra Yoguttene, vin&rap og YGMG har mye på hjertet om Sushi x Kobe: 

– Første gang jeg så Onge Sushi Mane var på en YoGuttene konsert i et veldig lite rom på Usf Verftet i Bergen. Han hadde blod over hele trynet og hoppet opp og ned med vill energi. Derfor tok vi han med på neste konsert. Da spilte sushi x kobe låten Wadadadeng. Deres første hit, som e jælla bra. Den hadde allerede bygget seg opp jippo på Soundcloud-profilen deres og hadde mange avspillinger. Det tok av. Alle sang med og det var suksess. Vi tok de også med til Øya festivalen, der det samme skjedde. Nå har de spilt Øya selv, vært på Roskilde, Slottsfjell, Rockefeller alt det der. Og, for å bruke et utrykk fra en av låtene deres, de brenner ned alt. D va tent ! Hvorfor? På grunn av energi ! Mye energi. Plugg en kontakt i Sushi X Kobe så kunne du gitt stabil strømtilførsel til en liten by, på størrelse med Os. Det e jælla kjekt å være på konsert med de. De har en jælla bra balanse seg i mellom på scenen. De spiller veldig bra på hverandre, som en slags Astrix og Obelix, der Kobe står fjellstøtt med et bein på monitoren og synger høyt som sine forbilder fra Blackmetal verden og unge Sushi mane suser rundt på scenen i baris. Dj’en ders, fakeThias er også utrolig flink og pleier alltid å grønne noe industriell, uk garage inspirerte greiar før og imellom sangene. Jælla høy energisk konsert ting, med utrolig tilstedeværelse, som er gøy for alle fremmøtte, enten du blør fra tryne eller ikke.TIRSDAG: BIG SHAQ! 

The ting goes skrrrahh, pap, pap, ka-ka-ka
Skidiki-pap-pap, and a pu-pu-pudrrrr-boom
Skya, du-du-ku-ku-dun-dun
Poom, poom, you dun know

 London-rapperen Big Shaq ble en av fjorårets største hip-hop-snakkiser. Til tross for at han ikke er en ekte rapper


Etter en uforglemmelig runde «Fire in the Booth» gikk Shaq viralt og ble udødeliggjort via et hundretalls memes: 


«Man’s Not Hot» ble så gitt ut som singel, og gikk så høyt som 23. plass på VG-lista i Norge. Musikkvideoen var #1 på trending på YouTube i flere dager, også her til lands. 

Lørdag 25. august er Michael Dapaah alias Big Shaq klar for sitt første norgesbesøk via HAVNA 0150. Dette blir uforglemmelig! 

MANDAG: A$AP FERG! 

730 stiftet først bekjentskap med Harlem-rapperen da han gjestet Slottsfjell i 2014. Godgutten inviterte jovialt nok et titalls jenter opp på scenen, som alle så sånn passe komfortable ut da de danset og snappet hverandre <3 


Etter konserten var Ferg så svett og sliten at han selv mente han ikke hadde tid til intervju, men litt bilder og koseprat om Norge og
Game of Thrones orket han heldigvis. Vi kan derfor skrive under på at han er en trivelig type. Lørdag 25. august spiller A$AP FERG i Oslo for aller første gang! 


NEW YORK-RAPPEREN VAR SMØRBLID I TØNSBERG (LISA BJORHEIM FOR 730) 

Fotograf og blodfan Michael Ray Vera Cruz Angeles alias @akam1k3 er henrykt over bookingen. 
– I 2014 så jeg ASAP Ferg første gang rive i stykker en liten klubbscene, og det er ikke no tvil om at han tilhører de større scenene. På Havna vil bangersene til Fergenstein få som fortjent. Sha shabba ranks!


PS: Kvelden før (24. august) er Ferg også klar for Rakettnatt i Tromsø. 

Varm opp med «Plain Jane»: 


 


Saken oppdateres med nytt slipp i morgen klokken 12:00! 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer