Hopp til hovedinnhold

♫: Daft Punk = Endelig comeback-klare

MEKTIGE MASKEMENN: (DAFT) PUNK’S NOT DEAD (COLUMBIA)

Når det kommer til elektronisk musikk de siste 15 årene, så kan få utøvere sies å være så innflytelsesrike som franske Daft Punk. Den maskerte duoen debuterte med et smell via det rålekre albumet Homework i 1997, og settet satte en helt ny standard for fransk house, samt påvirket en hel verden av danseglade produsenter til å switche opp stilen og tenke mer kreativt.
 
Og vi snakker da ei bare massiv kjærlighet fra 4-to-the-floor-hodene: Sjukt
dyktige Thomas Bangalter og makkeren Guy-Manuel de Homem-Christo har
også blitt samplet av hip-hop-storheter som J. Dilla (Slum Village
«Raise It Up»), Kanye West («Stronger») og Swizz Beatz (Busta Rhymes
«Touch It»).
 
 
2001-utgivelsen av nyklassiske Discovery ble en enorm kommersiell suksess for franskmennene, via sjuke smash-singler som «One More Time», «Digital Love» og «Harder, Better, Faster, Stronger» (Heia Ye!). 
 
Denne helgen ble det offentliggjort at Daft Punk skal slippe sitt fjerde studioalbum Random Access Memories via sin ferske platekontrakt med mektige Columbia Records. Lite er foreløpig kjent om settet, men det hviskes om samarbeid med legendariske musikere som Giorgio Moroder (som i sin tid produserte Donna Summers tidløse discohits som «I Feel Love») og Chic-frontmann Nile Rodgers.
 
Fun nerde-fact: 72 år gamle Giorgio skal angivelig ha recordet en lang monolog om sitt eget liv for RAM, med mikrofoner datert fra 1960 fram til i dag. Dette for å representere de forskjellige fasene og utviklingen i den italienske ringrevens karriere som italo-/disco-produsent.
 
Den ikoniske Daft Punk-logoen har også fått seg en 2013-vri. Random Access Memories-platecoveret ser altså slik ut:

NB: Sov heller ei på jobben maskemennene gjorde på soundtracket til den ambisiøse (litt teite), Joseph Kosinski-regisserte storfilmen Tron: Legacy fra 2010:

Daft Punks fjerde studioalbum Random Access Memories dropper 21. mai. Vi gleder oss!
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer