Hopp til hovedinnhold
(UNIVERSAL)

♫ Clockwork Orange-inspirert videopremiere: Se Ina Wroldsen i tvangstrøye

(UNIVERSAL)

Etter å ha fått massiv suksess i 2014 med «Aliens (Her er jeg)» slipper Ina Wroldsen nå endelig musikkvideoen til låten. Og wow, den er virkelig noe annet.

Der andre norske artister lager duse, dokumentariske musikkvideoer kjører Ina konsept 100 %. Visuelt er «Aliens» inspirert av blant annet Stanley Kubricks voldelige A Clockwork Orange, og får vi se Wroldsen med den ikoniske hatten, stokk og hvit drakt. Samt i tvangstrøye i kinosal, etterfulgt av drømmesekvens i verdensrommet. 

Vi måtte ta en kort prat med London-baserte Ina over mail, se vår premiere på videoen under. 

Grattis med rå video! Hvordan føles det å endelig slippe den

– Jeg er EXCITED!!! Tok tid, men sånn er det jo ofte med ting man bryr seg om!?
For meg var det viktig at videoen til 
«Aliens» representerer det sangen handler om. Mine erfaringer i musikkbransjen er mange og brutale, og jeg er blitt en satan til kyniker selv, men «Aliens» handler jo om akkurat dette med å kaste seg ut i det man vil. Viktigheten i det å følge drømmene sine må man aldri overse, JUST DO IT! I wanna SAAAANGG!


Fortsetter under

Hvorfor Clockwork Orange? Hvordan ble videoen til?

– Jeg fikk veldig mange forskjellige treatments for «Aliens», men jeg visste hva jeg var ute etter, og jeg ville fortelle en historie. Jeg fikk et treatment fra en forholdsvis ukjent regissør ved navn Kaz Ove for Luti Media. Leste det for første gang da jeg gikk av toget på Oslo S en tidlig høstdag, og jeg bare kjente at det var riktig.

– «Aliens» er jo en veldig glad og fargerik sang, men jeg føler meg ofte som to personer, og veldig få ser mørket i akkurat den låta. Det gjorde Kaz! Hans idé var å bruke Clockwork Orange som en løs skisse for storylinen, og jeg var solgt. Jeg elsker den filmen, og jeg synes at det beskriver låta og gir videoen en moden edge, samtidig som det holder det fresht.

Fortsetter under


(UNIVERSAL)

Hvordan har responsen på «Aliens» og solokarrieren vært?

 – Jeg er så happy for responsen på «Aliens»! Jeg var veldig nervøs da jeg skjønte at jeg måtte gå med den låta, fordi den er så annerledes en hva jeg gjorde med Ask Embla. Men noen ganger skriver du noe som ikke kan undertrykkes, og dessuten liker jeg en utfordring! Jeg er så glad for at AE-fans ikke hater det. Jeg var redd for den responsen… De er jo verdens mest behagelige gjeng, og jeg det skal sies at jeg faktisk ikke har fått noe negativ respons fra den kanten på AE til INA-transitionen enda. Heldigvis!

Fortsetter under


(UNIVERSAL)

Hva er planene for 2015? 

– Fremover har jeg litt plans. Jeg skriver på en del forskjellig prosjekter her borte, det kommer en ny singel etterhvert, og den er jeg sykt stolt av og skikkelig spent på. Dere skal få høre den når vi sees i Oslo, og den kan dere forøvrig drite i å gi til «pop» panelet deres. (Se Instagram-bildet under…) 

+ Jeg skal spille litt her og der da. Og så håper jeg at vi greier å pushe «Aliens» litt over landegrensene i løpet av våren!! DET hadde vært gøy det. 

Se videoen under 

Se premiere på Kaz Ove-regisserte «Aliens (Her er jeg)»: 

 

Se også: Ina Wroldsen akustisk og live på Senkveld (VIDEO)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer