♫ Cezinando brekker ned albumet for 730 – låt for låt

13. okt 2017 kl. 00:00
GET YOU A MAN WHO CAN DO BOTH (MARIA PASENAU)

GET YOU A MAN WHO CAN DO BOTH (MARIA PASENAU)

Oppdatert fredag 13. oktober klokken 10:00: 

Hip-hop-hurra!

Bergenfest forteller 730 at de har booket Cezinando til neste års festival. Kjartan Lauritzen, Whitney Rose og det norske stjerneskuddet Halie (mer om henne senere!) kommer også, så det er ingen grunn til å sove på den store festen i vest. 

Billetter finner du her!

Sees i Hordaland i juni <3


 

Sak fra slippdagen 12. oktober: 

Kristoffer Cezinando Karlsen roses i dag opp i skyene av fans, anmeldere og artistkollegaer.

22-åringens fjerde album (hvis man teller med utgivelser på 7 spor) får terningkast 5 og 6 over hele linja, og Dagbladet smeller til med tittelen «Det måtte en rapper til for å heve standarden på norsk pop». Ikke verst. 

Men drit i hva andre sier – se hva Oslo-gutten selv har å si om sporene nedenfor. 

Etter korte (og Spellemann-vinnende) Barn av Europa (2016) slapp Cez singlene «Håper du har plass» og «Vi er perfekt men verden er ikke det». Disse samles i dag med 9 nye låter, som til sammen utgjør Noen ganger og andre. Platen gjestes av Unge Ferrari og Chirag fra Karpe Diem. 

– Jeg vil presentere noe sammenhengende. La folk bli bedre kjent med meg. I alle fall én side av meg – den melankolske og litt ensomme. Det føles naturlig etter fjoråret, sier Cezinando om albumet. 

Her er hele Ole Torjus-produserte Noen ganger og andre

1. Uansett
– Fun fact: Egentlig en gammel Ole Torjus-skisse fra 2011/12.
2. Heia meg
 
– Min favoritt fra albumet.
3. Ingenting blir det samme men samme for meg
– Kanskje min første, helt bokstavelig talt, selvbiografiske låt.

4. Vi er perfekt men verden er ikke det
– Kanskje den låta på albumet vi brukte minst tid på å lage.
5. Bilder på veggen jeg aldri ser på
– Fun fact: Kjetil Bjelvin som spiller i bandet til Sondre Justad spiller gitar på outroen <3
6. Stillhet som skriker til meg
– Co-produsert av en luring/flinkis som heter Øyvind Mathisen. Og, fun fact: Jeg ble skikkelig grinete i studio en dag vi jobbet med dette fordi jeg ikke fikk til å legge ned 2. verset sånn jeg ville før etter mange forsøk og omskrivinger.
7. Selv du
– En av de første låtene jeg og Ole Torjus lagde sammen.
8. Håper du har plass
– 😉
9. Tommelen på vekta
– Her vil jeg bare gi en helt spesiell takk til Einar Stray som har komponert musikken og selv spiller stykket på piano. Han er virkelig en unik musiker og jeg er så takknemlig for hans bidrag på prosjektet. Han spiller for så vidt også på «Selv du» og «Håper du har plass».
10. Jeg bare synes du skulle ha hørt på meg ft. Unge Ferrari
– Veldig fornøyd med Stig sitt bidrag og effekten han gir albumet. Jeg liker idéen om at et album fullt av masse tekst og tungt innhold plutselig avbrytes av stemmen til Unge Ferrari som bare «karma er en biiitch.» Vi har på en måte behandlet verset hans som et slags vokalsample.
11. Er dette alt ft. Chirag 
– I sommer var jeg på en liten Nord-Norge-runde i forbindelse med VG-Lista og en festival, og i stedet for å fyke frem og tilbake fra Oslo i de små forjævlige Widerøe-flyene (hilsen g22, 195cm), så leide vi et studio i Bodø som heter Something from nothing og det var her vi lagde «Er dette alt». Ole Torjus hadde allerede laget beaten for å få tiden til å gå på en togtur noen uker tidligere og i studio kom han på at han kanskje burde spille den opp.
Se også: Store P med Cezinando, Mats Dawg og MachoMayne (12)