♫ Bittersøt bop fra Trøndelag – se video

6. feb 2019 kl. 00:00

SANGER, LÅTSKRIVER, PRODUSENT OG GODGUTT (IDA BJØRVIK)

21 år unge Peder Elias Eriksrud Kjørholt vet å lage lekre låter om de vanskelige sidene ved parforhold.

Nylig fulgte han opp den såre singelen «Vultures» med den bitre gladlåten «Good For You», og i kveld har 730 premiere på musikkvideoen. 

Hvilke fordommer om trøndere stemmer på en prikk, og hvilke artister fra sitt eget distrikt liker han aller best? Se en god prat med Peder’n nedenfor!

Hei Peder Elias! Det er ikke lenge siden debuten, og nå er du allerede klar med musikkvideo nummer to. Er artistlivet som forventet? 
– Litt som forventet er det mye hardt arbeid og veldig, veldig gøy. Men hadde kanskje ikke forventet å møte så mange fantastiske mennesker på så kort tid 🙂 Man hører ofte at det er en bransje hvor en del kanskje er litt kynisk, og at du må tåle en del spisse albuer. At man må tåle «setbacks» stemmer, men alle jeg har møtt og fått jobbet med så langt har vært utrolig hyggelige og vennlige. 
Så godt å høre! Og så fin location i videoen, da gitt. Er det din kåk? 
 – Skulle gjerne svart ja på det spørsmålet, men er nok dessverre ikke det. Er rom fra Huitfeldtsgården, Frimurerlogen og Røst i Trondheim.
Trøndelag er kanskje aller mest kjent for folkelig rock enn ung pop (minus hun fra Rennebu). Har du noen favorittartister fra dine egne trakter?
 – Hehe, vil nok kanskje si at «hun fra Rennebu» da må være min favoritt. Utenom hun liker jeg felles trønder  i Sony – orkdalingen Sturla. 
Han liker vi også. Hva er den største misforståelsen om trøndere, og hva har folk helt rett i?
Folk har rett om at trøndere er utrolige vennlige og joviale folk, og kanskje litt mindre sjenert enn gjennomsnittet. Misforståelsen er at ikke alle har bart. Selv gror jeg tre hår i måneden og sikter meg inn mot movember 2030. 
Hva er ditt største ønske for 2019? 
– At musikken min kan nå ut til så mange som mulig og gi de glede i hverdagen, slik musikken gjør for meg!

Se også: Kan Sturla få deg til å like trønder-pop?