Hopp til hovedinnhold
ÅRETS ARTISTER. BRA GJENG, DÅRLIG BILDE. (BAND AID 30)

♫ Band Aid 2014: Se kjente artister synge jula inn mot ebola

ÅRETS ARTISTER. BRA GJENG, DÅRLIG BILDE. (BAND AID 30)

Ingen jul uten kjendiser som vil gjøre noe godt, si.

Den seneste Band Aid-videoen ble akkurat sluppet, og har som vanlig med en haug med kjente og dyktige vokalister. De som klager på at musikken var bedre før bør ta en titt, låten er en liten påminnelse om noen av de flinke, britiske folkene som har dukket opp de siste årene.

Som Sam Smith, Rita Ora, Emili Sandé, Ellie Goulding og Ed Sheeran.


Fortsetter under originalen fra 1984: 


Her er de som er med i 2014-versjonen av «Do They Know It’s Christmas?»

Bono, One Direction, Emeli Sandé, Ed Sheeran, Ellie Goulding, Sam Smith, Rita Ora, Chris Martin, Bastille, Disclosure, Elbow, Seal, Jessie Ware, Fuse ODG, Sinead O’Connor, Angelique Kidjo, Olly Murs, Paloma Faith, Queen-trommis Roger Taylor, Clean Bandit, Underwolrd og Foals. Samt YouTube-stjernene Zoella, Alfie Deyes og Joe Sugg.

Det er selvfølgelig ikke en enkel oppgave å samle så mange kjente fjes. Bastille avlyste to arenakonserter i USA (!), mens Ed Sheeran fløy inn fra turné i Tyskland. 

Fortsetter under 2004-versjonen 

Denne gangen er det ebola-rammede de samler inn penger til, vil du bidra kan du kjøpe låten på iTunes, eller donere et beløp her
 

Det er 30 år siden den første versjonen kom, og 10 år siden forrige. Låten er fortsatt fin, og årets versjon har til og med noen nye tekstlinjer. (Bonos «Thank God it’s them instead of you» er blant annet byttet ut.)  

Se «Do They Know It’s Christmas?» anno 2014: 

Se også: Nesten like bra? Linni Meister laget sin versjon med Glam Aid i 2008 (VIDEO)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer