Hopp til hovedinnhold
– Jeg blir ikke rik av å være artist.

♫ Åsane-rapperen Lisky: – Det er mange golddiggers i Bergen!


Du trodde kanskje slitsomme golddiggers var et Frogner-fenomen, men bergenseren Lisky kan bekrefte at det finnes nok av dem på vestkysten også. I sin aller første musikkvideo velger 23-åringen å rette fokus mot den lure folkegruppen, og ironiserer over at folk tror han blir rik av å rappe. Se premiere nederst. 

Hei Lisky! Du går for klassisk hiphop-video med fet bil, pene damer i klubben og bling fra Bjørklund. Hvorfor det? 
– Vi tenkte at skal det handle om golddiggers så må vi kjøre det klisjé og overdrevet. Managementet teamet opp med musikkvideogutta i Lux Productions for å dra i gang det hele, og det eskalerte fort! Det er koselig å spandere litt på jenter, men når de skal ha dyre vesker og VIP-bord på klubben så får de gå til noen andre. Gullgravere som bare jakter pengene er jeg ikke noe fan av, og det var deilig å latterliggjøre dette i en video der vi dro hiphop-klisjetrikset med penger, damer, biler, nattklubb og bling inn på en så god måte. Trodde du jeg var rik av å være artist så tar du feil, og det er heller ikke derfor jeg driver med det jeg elsker!

Er det mange golddiggers i Bergen? 
– Mange! Det drøyeste er de som er vant til å få alt de peker på og faktisk går videre til neste når kortet går tomt (direkte referanse fra låten faktisk, lol). 

Har du vært offer for en gullgraver selv? 
– Hahaha, fikk veldig lyst å svare ja, men var ikke kortet som gikk tomt, fikk bare nok av hele opplegget. Man skjønner fort tegningen og da er det bare å gi opp… Hun var digg, men that’s all. Grave etter gull får de gjøre andre steder. 
Har du noen råd til de som kanskje er offer for noen med lumske hensikter? 
– Til alle gutta: Sett på låten på full guffe neste gang du merker tendensene, eller bare for å le litt av en gullgraver. Kan garantere at du finner noen jenter i merkeklær og en chihuahua i en dyr Prada-veske. Ja, du kjenner stilen.
Se videopremiere via Lux Productions: 

Se også: Zamour disser norske rappere

Nyeste saker fra 730.no

Les mer