Hopp til hovedinnhold
– Jeg er som en slu rev.

♫ Åsane-rapper slår ned på gullgravere

GroupieLove 😍

A photo posted by Andreas Olsen (Lisky) (@andreaslisky) on
Fedrelandet, se opp! Bergensbølgen vokser, og er nå i full anmarsj over resten av rap-Norge. Surfende med på bølgen har vi Andreas «Lisky» Olsen; en bergensrapper med mye på hjertet.

Etter å ha lagt tidligere prosjekter på hylla for å begynne på ny, og med 6 år med låtskriving på CV’en, så slipper han nå sin OnTrack Music-produserte debutsingel «Gullgraver».

I forbindelse med singelslipp har vi tatt en prat med den karismatiske 23-åringen fra Åsane.


Les mini-intervjuet under «Gullgraver» via Spotify:

Hei, Andreas! Først av alt: Hvorfor navnet Lisky?

– Her skulle jeg ønske jeg hadde en morsom historie og en mening bak navnet, noe jeg egentlig ikke har.

– Da jeg begynte å rappe måtte jeg ha et navn, og det var det første som poppet inn i hodet mitt. Kort, enkelt og lett å huske. Jeg fant ut i ettertid at om man googler «Lisky» så kommer det bilder av en rev. Så kanskje en kan si jeg er slu som en rev…? Haha!

Haha! Du, gratulerer med bra debut! Hva er inspirasjonen bak singelen?

– Tusen takk! Jeg er veldig fornøyd med resultatet selv, OnTrack Music har gjort en hella bra produksjon!

– Tittelen er jo egentlig ganske selvforklarende, men den handler jo om at jenter (og folk generelt) har en tendens til å tro at om man driver med musikk her til lands så ruller man i gryn. Og at det finnes mange jenter der ute som bare er ute etter dét, og materielle ting.

Fuck deg og din søndag. Jeg er låst ute. Sukk 🙁

A photo posted by Andreas Olsen (Lisky) (@andreaslisky) on


Det er mange nye rappere fra Bergen nå, hva skiller deg fra de andre?

– Ja, det er en solid bergensbølge for tiden, og jeg liker det. Det jeg føler skiller meg ut fra resten er det at jeg kombinerer rap med synging, både i vers og refreng. At jeg ikke er redd for å utfordre meg selv på forskjellige stiler, jeg kunne like gjerne ha laget en R&B låt som en rap låt.

Du har drevet med rap lenge… Hvilke rappere ser du opp til?

– Det er jo ikke til å stikke under en stol at Karpe Diem er en stor inspirasjon til store deler av den nye generasjonen av hip-hop Norge! Så jeg må nok si dem.

– Men jeg er også veldig inspirert av den amerikanske rap-scenen. T-Pain og Kid Ink er to artister jeg hører mye på, men graver ofte dypere og hører selvfølgelig på mye annet også. Det er veldig mye bra der ute!

Med the homie @kidinkbatgang #MyOwnLaneTour

A photo posted by Andreas Olsen (Lisky) (@andreaslisky) on


Hvilke rappere er du ikke fullt så fan av?

– Jeg er litt sånn, om du finner noe som funker for deg, så kjør på! Men når det er sagt, så jeg er veldig lite fan av pop-rap greien som er. Syns også det er veldig mye rart som kommer fra norsk trap, uten å nevne noen navn. Haha!

Luring! Og til sist, hva kan vi vente oss fra Lisky i tiden som kommer?

– Nå blir det først og fremst ut og spille mange konserter! Få navnet mitt ut blant folk, og vise at jeg er her. Jeg kommer også til å slippe flere singler i nærmeste fremtid, og en EP i løpet av året. Så se opp for det.

Se også: ♫ Comeback fra norsk R&B-hunk

Nyeste saker fra 730.no

Les mer