♫ Anti-fylleangst fra Staysman, Lazz & Lothepus (!)

22. des 2017 kl. 00:00
GUTTA KRUTT (SONY MUSIC)

GUTTA KRUTT (SONY MUSIC)

Staysman & Lazz feat. Lothepus er ikke for alle, men det er jaggu mange nordmenn som setter pris på de folkelige favorittene.

Til tross for sangstemmer som ikke kan rangeres høyere enn enn midt på treet, både streamer og selger de flere konsertbilletter enn de aller fleste flinkis-artistene 730 skriver om.

(Sist vi sjekket nærmet de seg 100 mill. på Spotify.) 

Som en førjulsgave til fansen slipper Stian, Lasse og Leif-Einar i dag låten «Om 100 år er allting glemt» – en visdomsfylt fyllavise om å ikke dvele ved alt det dumme man gjør. Altså noe de fleste av oss kan ta til seg. 

Vi tok en prat med Farmen kjendis-aktuelle Staysman om det nye samarbeidet. Se intervjuet nedenfor. 
Staysman & Lazz feat. Lothepus – det beste fra to verdener? Eller det verste?
 
– Hey, 730! Alltid digg å bli intervjuet av dere! Her tror jeg du vil få to forskjellige svar. Alt ettersom hvem du spør. Spør du juryen til P3 Gull eller en musikkjournalist tipper jeg de mener noe helt annet enn de du finner på bøgda. Der vi hører hjemme. For oss er det kanskje det mest naturlige samarbeidet siden Michael Jackson slapp «The Girl Is Mine» med Paul McCartney. 
 
Hva har du til felles med Lothepus, og hva er den største forskjellen på dere?
 
– Den helt åpenbare koblingen er jo at Lothepus vant Farmen kjendis i år og jeg er med i neste utgave som kommer 1. januar. Dessuten er vi begge to gode venner av Petter Pilgaard. Det var faktisk Pilgaard sin fortjeneste at Lothe i det hele tatt ble med på dette prosjektet. Han gikk god for meg. Der stopper vel likhetene. Lothepus er for det første ekstremt mer praktisk anlagt enn meg. For det andre tror jeg han har ekstremt mye mer testosteron i kroppen enn det jeg har. En mannemann. En ekte cowboy. Passer perfekt til låta. 
 
Dere er jo begge kjent fra fjernsynet. Er det noen andre TV- eller realitystjerner som burde prøve seg som artist(er)?
 
– Nå hørte jeg nettopp Tore Petterson fra Sofa, Farmen og Skal Vi Danse synge på insta. Han burde definitvt prøvd seg. Er jo sjukt flink. 

– Jeg har også hørt at Petter Katastrofe, kjent fra Skal Vi Danse, er en jækla god rapper. 

Fortsetter nedenfor 

«Du trenger ikke å ha fylleangst», synger dere. Men hvis man først skal rippe opp i sårene… Har du noen historier du gjerne skulle glemt? Plis del med oss! 
 
– Etter årets MGP-fest i Oslo Spektrum, endte jeg opp med å krangle med kona på hotellet. Jeg var såpass overstadig at det fortsatt ikke er noen av oss som forsto hva jeg var sint for. Jeg tipper at jeg bare var helt utslitt. Kona ble i hvert fall sint tilbake og tok sin hevn. Etter at jeg sovna stakk hun til en venninne med alle skoene mine. Dagen derpå måtte jeg derfor sjekke ut av hotellet og gå til en kompis i Oslo iført sånne hvite badetøfler man får med badekåpa på hotell. Det så ganske dumt ut i regnværet. Da kjente jeg litt på angsten.
 
Har du noen gode råd mot bakrus og fylleangst?
 
– Det er bare en ting som virkelig hjelper. Man må fortsette å drikke med en gang man våkner. Da forsvinner både fylleangt og fyllesyke samtidig. Anbefales ikke i det lange løp, men det funker fint om man er på turné og MÅ komme seg på jobb dagen derpå. 
 
Hva ønsker du deg til jul? 
 
– Ro. Hodet trenger å slappe av litt etter en hektisk høst. Dessuten går vi for ny personlig rekord med tanke på antall konserter iløpet av et kalenderår i 2018. 50-60 konserter er allerede i boks. Greit å være litt uthvilt før det kjøret starter i januar. 
 
Hva er drømmen for 2018?
 
– Å Overleve. 
 
Se også: Staysman med Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee