Hopp til hovedinnhold
(LISA BJORHEIM)

♫ 730 x Childish Gambino i London

(LISA BJORHEIM)

Foto: Lisa Bjorheim og Melika Duvetinte Zakariae


Her til lands er kanskje ikke Childish Gambino et megakjent navn, men i Brixton Academy i London var California-rapperen superstjerne.

Mange kjenner ham kanskje bedre som skuespilleren Donald Glover, som blant annet spiller Troy Barnes i Community. 30-åringen dukket også opp i to episoder av Girls, som Hannahs kjæreste. Multitalentet er også standup-komiker, og skrev blant annet manus for 30 Rock

Skuespiller goes rapper kan være en dårlig idé, men Glover er heldigvis en dyktig låtskriver og musiker. Noe han beviste i London 19. august, sammen med et råbra liveband og et gjennomført visuelt konsept. 

Fortsetter under


(LISA BJORHEIM)


Childish Gambino har kanskje blitt litt oversett til nå i Norge, men det var med store forventinger 730 og to konkurransevinnere dro på yolo-dagstur til London forrige uke for å se The Deep Web Tour.  

Les rapport fra showet etter en av Childish Gambinos største hits:


Før hovedpersonen entret scenen kunne fans dele sine tanker (og penis-drodlinger) gjennom appen Deep Web, som viste publikums meldinger på en gigantisk skjerm. Ganske kult, og en fin kobling til hans andre studioalbum Because the Internet (2013), som har en GIF-fil som (digitalt) platecover. 


Fortsetter under


(MELIKA DUVETINTE ZAKARIAE)

Da Childish Gambino entret scenen foran nesten 5000 oppmøtte (utsolgt!) i teatersalen fra 1929 så han nesten litt stusselig casual ut. På seg hadde han en folkelig grå genser (som han kastet etter to låter), hvit t-skjorte (som han også kastet mot slutten), samt blomstrete sommershorts, og med veldig synlig rødt undertøy under. Vi mistenker at det var en klassisk truse, den så i hvert fall nøyaktig slik ut (på lang avstand): 


(AMERICAN APPAREL) 


Men Donald er ingen Beyoncé, og i stedet for å bytte antrekk skiftet han backdrops ofte, og hadde et gjennomført visuelt show. Først var vi i et slags fancy, gammeldags bibliotek, før vi tok en tur innom skogen med tilhørende leirbål. Og så regnet det på stakkars Childish (og oss?) gjennom låten «Flight of the Navigator». 

Rekvisittene ble også byttet ut, hvis venner/tilfeldige mennesker på scenen kan kalles dét. Han hadde 8–10 personer sittende i sofaer på scenen, men kastet dem ut ved å spytte «I invite all these people to my motherfucking house, get the fuck out of my house!» fra «The Party» (Because The Internet) – før de kom tilbake igjen etter noen låter. Litt spesielt, men okei. Alt under konserten føltes veldig gjennomtenkt, selv om Donalds symbolikk ikke alltid var like lett å ta tak i. 


Fortsetter under 


(MELIKA DUVETINTE ZAKARIAE) 


(MELIKA DUVETINTE ZAKARIAE)


(LISA BJORHEIM)

En av hans største kommersielle hits, «Heartbeat» (hør over), ble overraskende nok en liten skuffelse live. Publikum skrek versene mot Childish, men han virket litt uengasjert på scenen. Er han drittlei sin egen låt, eller hadde vi bare for høye forventinger? 

Resten av konserten var dog preget av en usedvanlig energisk rapper, som blant annet fløy rundt som en vaskekte akrobat mellom noen av låtene. 

Et av kveldens største høydepunkter var «3005», som virkelig fikk publikum til å gå amok og synge skrike med så høyt at vi knapt hørte artisten selv.


Se kort instagram-snutt av 
«3005» live i Brixton Academy, samt låtens musikkvideo under: 

 

Jente, hvorfor lyver du? Jente, hvorfor er du Mufasa? ♫  

Etter siste låt kom Gambino tilbake på scenen for å freestyle (noe han også gjorde tidligere på kvelden), og fortalte at det var fordi dette var det siste showet. Eller var det fordi noen hadde bursdag?Det var dessverre litt vanskelig å høre hva han sa mellom låtene. (Uboost.)

Uansett var det en litt merkelig avslutning, og kanskje mest for fansen. Men for all del, det var kult nok, og Childish er dyktig. Selv om mange dessverre hadde gått allerede – i London venter man visst ikke på ekstranummer, selv om publikum stort sett var råbra fra start til slutt. 

Gjennom nesten hele konserten ristet det så mye i balkongen at det virket som om eldgamle Brixton Academy skulle rase sammen. Folk tok seriøst av, og det var fint å se. Donald ble også tydelig påvirket av det, og ga enda mer av seg selv når publikum hylte. 

Fortsetter under 

Det hadde vært fett å se Childish Gambino på en halvstor scene i Norge, f.eks. på Parkteateret i Oslo. Eller Rockefeller? Som rapper er han ikke superstjerne her ennå, men konserten i Brixton Academy beviste at han i det minste har balletak på britene. Og dét er jo et godt tegn. 


Se trailer for turnéen, filmet på et tidigere show i Montreal:

Konkurransevinnerne Ida Helene og Miriam var smørblide etter showet: 

Ida Helene (til venstre) var veldig happy for å se helten sin i London:

– Jeg har drømt om å se Childish Gambino live siden jeg hørte (albumet) Camp i 2011, og han overgikk heldigvis alle forventinger. (Han avsluttet i baris!!! Omg.)

– Det var min beste konsertopplevelse i 2014, Childish drepte Brixton Academy. Takk for at vi fikk være med på turen! 

<3


(LISA BJORHEIM)


(LISA BJORHEIM)


(LISA BJORHEIM)

Akkurat nå er Childish Gambino aktuell som gjest på Ariana Grandes «Break Your Heart Right Back» (hør den på Spotify her), samt en rimelig kul Friction-remix av «3005».


Låten slippes offisielt om kort tid, hør snikpremiere her: 

Vi avslutter med de fine ordene Donald sa før han forlot scenen: 

– Dere aner ikke hvor fantastisk det er å spille foran alle dere. Jeg vil takke alle her inne, vær ærlig, vær deg selv, elsk deg selv, du er the shit. Ingen vet hva du kommer til gjøre, fordi du kan gjøre akkurat hva du vil, og jeg elsker hver og jævla en av dere. God natt! 

#SUPERSTJERNE


(MELIKA DUVETINTE ZAKARIAE)

Se også: Childish Gambino x Ariana Grande lyder kult, men Ariana Grande ft. Cashmere Cat er jammen stas det også 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer