Hopp til hovedinnhold

♫ 16-åring laget R&B om Arendal


Møt Christoffer Scott Walderhaug! En 16 år gammel usignert artist fra Arendal som produserer, skriver, synger og mikser sin egen musikk. Man kan si at han er en ganske OK pakke-deal. (Han går for øvrig under artistnavnet Christoffer Scott.)

Tilbake i 2016 skrev han sin første låt; «Life’s a Bitch». Et spor som fikk mer oppmerksomhet i hjembyen enn først forventet, noe som førte til  at han ville fortsette med musikk. 

Låten «This City», hvor han flipper Drakes «From Time», handler om Arendal og hvordan det er en liten by med mye snakk, og at du blir sett på som en outsider om du er litt annerledes.

Hør «This City» via Spotify, og les vår prat med den lille unge flammen lengre nede.

Hei Christoffer! Hvordan har du det?

– Akkurat nå så har jeg det helt fantastisk, lever ut den beste tiden i livet mitt. Jeg jobber så klart beinhardt med musikken, dag og natt, og treffer mange mennesker fra forskjellige steder rundt i Norge som deler samme interessen for musikk.

Så braaa! Hvordan vil du beskrive sounden og musikken din?

– Original, ærlig, kognitiv, kompleks og sterk.

«This City» handler om å være en outsider. Hva vil du si til dem som føler seg litt utenfor?

– Først av alt så vil jeg si at jeg er en veldig sosial person… don’t get me wrong… Men med denne sangen så prøver jeg å si at jeg har prøvd å gå mer inn i meg selv, og fokuserer mer på musikken. Noe som innebærer å prøve å se mine omgivelser fra en mer «outside-view». For så å kunne fortsette å skape musikk basert på hvordan jeg oppfatter verden og mine opplevelser.

– Men folk kan så klart oppfatte sangen på mange måter, fordi alle har sine forskjellige perspektiv på ting. Så til dem som føler seg mer introvert og litt som en outsider så ville jeg sagt at: Ingen kan gjøre deg bedre en deg selv, så fortsett med det du gjør og vær deg selv. Det ville vært kjedelig å leve i en verden hvor vi alle er like.

Godt sagt. Hva er det beste med Arendal, og hva er det verste?

– Jeg elsker hjembyen min, det er her jeg har vokst opp og opplevd mesteparten av livet mitt. Det beste med Arendal ville nok vært sommeren! Sommertiden i Arendal er fylt med en forskjellige musikkfestivaler som Canalstreet, Pollenfestivalen og Hovefestivalen, som vi hadde før. Det er en stor variasjon av musikk og kultur her nede, alt fra rap/hip-hop, til jazz, blues, pop, rock og alle andre mulige sjangere. Det er absolutt det jeg digger mest med Arendal!

– Det jeg skulle ønske var mer av i Arendal er flere unge personer som lager musikk.

Fortsetter under


Hvilken norsk artist ser du mest opp til?

– Om det er en norsk artist som virkelig har hatt en stor innflytelse på meg, så ville det nok vært Kristian Rønning alias Sirius.
Jeg husker godt da jeg så ham på Norske talenter for første gang. Tekstene hans gjorde virkelig et stort inntrykk på meg, jeg hørte og følte hvert eneste ord fra start til slutt.
Men jeg henter også mye inspirasjon fra en rekke internasjonale artister. Som G-Eazy, Big Sean og Witt Lowry.

Hvem lager best rap og/eller R&B i Norge nå?

– Jeg må ærlig si at jeg digger den nye stjernen til Universal Music; Adam Ezzari. Han er original og har et utrolig stort talent. Det er dette jeg føler vi trenger mer av i norsk musikk. 🙂

Hva driver du med når du ikke lager musikk?

– Når jeg ikke driver med musikk, da er jeg vanligvis ute og opplever nye ting med venner, man er ingenting uten dem!:) Jeg driver også så klart med sport, trening og andre ting. Men venner, familie og musikken kommer definitivt først.

Hva er planen for 2017?

– Definitivt å fortsette å lage mer musikk, oppleve mer og lære mer. Man kan alltid lære mer, enten det er musikk, dans eller hva som helst annet. I 2016 så lærte jeg alt fra miksing, til låtskriving, til fremføring. Men jeg er langt ifra perfekt ennå. Man lærer så lenge man lever.

Hvis du vil høre mer fra Christoffer kan du sjekke ham ut på SoundCloud her

Se også: Unge Ferrari hyller R&B-ikonet Ashanti

Nyeste saker fra 730.no

Les mer