Hopp til hovedinnhold
FERSKT BILDE FRA DEN KOMMENDE MUSIKKVIDEOEN TIL «STEAL MY GIRL» (SONY MUSIC)

♫ 10 ting vi lærte på One Directions filmpremiere

FERSKT BILDE FRA DEN KOMMENDE MUSIKKVIDEOEN TIL «STEAL MY GIRL» (SONY MUSIC)

I går kveld hadde One Directions nye konsertfilm Where We Are: The Concert Film premiere over hele verden. I filmen får vi se Liam, Louis, Niall, Zayn og Harry opptre på gigantiske San Siro stadion i Milano, pluss et langt intervju med de unge britene. 

Har du lyst til å se filmen på kino bør du derimot skynde deg – den vises kun på det store lerretet denne helgen. (Men slippes selvfølgelig på DVD og streaming snart.) 

Uironiske One Direction-fans som vi er dro vi selvsagt til premieren på Colosseum kino, med ny kunnskap i bagasjen. 

Se filmens trailer, og hva vi lærte under:
Her er 10 ting vi lærte på premieren: 

1: Hvor ekstremt store One Direction har blitt på bare fire år

80 000 mennesker høres massivt ut i teorien, men det er noe annet å se det på en gigantisk skjerm. Ingen andre unge popstjerner (bortsett fra Biebs, kanskje) klarer å selge ut enorme arenaer som San Siro i Milano. 

Katy Perry, Rihanna og Lady Gaga kan bare glemme det, det er det stort sett bare gamle travere som The Rolling Stones som klarer det. Og 1D, som i sommer gjorde det to dager på rad.

Fortsetter under


(SONY MUSIC)

2: Det er først og fremst en konsertfilm


Filmen starter med en intervjusekvens med 1D, utført av guttas venn og musikkvideo-regissør, Ben Winston. Det som kunne vært en mulighet til å vise nye sider av gjengen ble dessverre en litt kjedelig affære. At de savner familien, fortsatt ikke kan forstå den enorme suksessen eller at de liker å spille selvskrevne låter er litt kjedelig.


Det er noen fine øyeblikk under intervjuet, men litt skuff at One Directions kanskje morsomste typer (Harry og Niall) ikke sier mer. Det er derimot veldig fint å se sjenerte Zayn prate mer enn han pleier.  

3: Kino eller konsert? Samma det


Når Zayn ber publikum i Milano om å ta frem telefonen og lyse opp arenaen under balladen 
«Little Things», tar også kinopublikumet i Oslo oppfordringen på strak arm. Vi kødder ikke, over halve salen tok frem telefonene, skrudde på flash og veivet med armene. <3

Så begynte folk å reise seg… Og et tyvetalls jenter løp frem på gulvet, foran skjermen, og tok bilder. Ikke av filmen, men av publikum som lyste med telefonene. 

Fortsetter under kort videosnutt fra Oslo:

Laster inn

Vis på Instagram

@-webkit-keyframes»dkaXkpbBxI»{ 0%{opacity:0.5;} 50%{opacity:1;} 100%{opacity:0.5;} } @keyframes»dkaXkpbBxI»{ 0%{opacity:0.5;} 50%{opacity:1;} 100%{opacity:0.5;} }


4: Harry Styles er like vakker i HD 

 

5: Kino eller konsert? Samma det del 2

Det er helt greit å løpe frem foran skjermen på en kinovisning. Da sistesangen «Best Song Ever» startet løp to tredjedeler av salen frem for å hoppe, danse og synge med. Som om de virkelig var på konserten.

Etter at låten var ferdig stilte de seg opp på en lang rekke, som endte i tre klynger med lang, lang gruppeklem. Stort «du skulle ha vært der»-øyeblikk.

Fortsetter under


(MARIA LUDVIGSEN/730)

6: Det er vanskelig å være glad på andres vegne

Sony Music holdt en raus Instagram-konkurransen hvor premien var en tur til Orlando for å se One Direction live. Da en søt jente ble trukket som vinner inne i kinosalen ble stemningen derimot lunken… Fordi de ikke syntes bildet var godt nok. (Men egentlig fordi de var blodig misunnelig.) 

Og verre var det på Insta


(SKJERMBILDE FRA INSTAGRAM)

7: Også norske fans tror Harry og Louis er et hemmelig par

Helt siden One Directions oppstart har mange trodd at Harry og Louis’ bromance er mer enn bare vennskap. «Larry Stylinson», som noen kaller dem, er kanskje Internetts største innbilte par, med tusenvis av fanvideoer som «beviser» forholdet, fan fiction-tekster, manipulerte bilder og alt som hører til. 
«Larry»-galskapen har gått så langt at Harry og Louis aldri sees alene sammen lenger, de står ikke engang ved siden av hverandre i photoshoots. 
Dette tolker selvfølgelig fans som et tegn på at det er guttas management som nekter «Larry» å komme ut av skapet. Da Modest! Managements logo rullet over skjermen reagerte en rekke norske fans dermed ved å bue høylytt. 
Fordi, du vet. De står i veien for kjærligheten. </3 

Fortsetter under

8: Filmen er barnevennlig Med unntak av ett eller to banneord er konsertfilmen veldig barnevennlig. De som hadde gledet seg til å se de mange sensuelle dansetrinnene gutta byr på live blir nok skuffet.

Vi satser på mer voksne klipp når DVD-en kommer, som inkluderer hele konserten (noen låter uteble i kinoversjonen), samt mer behind the scenes-godteri. 

Fortsetter under
9: Det er kanskje like greit at filmen bare vises på kino i to dager


Where We Are: The Concert Film
er nemlig først og fremst for fansen. Som garantert kommer til å kjøpe DVD-en uansett. Er du mer nybegynner i One Direction-gamet anbefaler vi heller den strålende dokumentaren This is Us, som blant annet er filmet i Norge. 

Seriøst, den er fin.

Fortsetter under
10: Fans er gale, men best 


Det fineste i filmen er å se hvordan de ydmyke gutta er i kontakt med den ville fansen. Tilhengerne finner alltid kreative måter å vise sin kjærlighet på, som virkelig er rørende. Joda, det er mye tårer og skriking, men også ekte gåsehud-øyeblikk.

Som når låten «Story of my Life» spilles live. I musikkvideoen du kan se under har bandet funnet frem en rekke barndomsbilder av seg selv. Og på konserten i Milano gjorde publikum det samme, de vifter med tusenvis av babybilder av seg selv, som også gjør gutta rørt og overrasket. Fint, fint fan-øyeblikk.

Og da får de heller leve med at noen av dem er klin kokos.  
Se også:
– Alle vil stjele jenta mi 🙁 Hør One Directions to nye låter

Nyeste saker fra 730.no

Les mer