Hopp til hovedinnhold
LEI AV DE SAMME GAMLE JULELÅTENE? GI EN AV DISSE EN SJANSE DA VEL! (ISLAND / ECCENTRIC MUSIC)

♫ 10 julelåter som fortjener mer oppmerksomhet ?

Det finnes tre spesifikke tegn på at adventstiden har begynt for alvor: Snø faller og blir til slaps like etter, det blir sosialt akseptabelt å spise sjokolade hele uken, og Maria Mena forbereder seg på en heftig TONO-utbetaling etter at Cash for Christmas «Home for Christmas» har fått kjørt seg på radioen. 
Sistnevnte punkt funker for øvrig også med andre artister med juleklassikere som sikrer kassasuksess hvert år. Ifølge VG-Lista for denne uken er Mariah Carey, Kurt Nilsen og Wham gode forslag. 21/50 låter på Spotify top 50 i Norge er julelåter. 
Det vi prøver å komme frem til er at julelistene våre kanskje har blitt litt for forutsigbare. Selv om vi ikke har noe imot disse låtene (vi spiller dem jo til døde for en grunn), så finnes det faktisk en grense for hvor mange «Last Christmas»-covre man trenger i musikkbiblioteket. 
I den anledning har vi prøvd å finne frem en liten gruppe julesanger som ufortjent drukner i skyggen av Mariah, Bieber og resten av nissefesten, i håp om at de også kan få litt av kjärleken. 
Her er 10 julelåter du burde vurdere å legge under det musikalske juletreet ditt i år: 
 
 
<: John Williams – «Somewhere in My Memory» 
Er det egentlig noen skikkelig grunn til at denne her ikke kan spilles døgnet rundt på radioen? Kongen av komponister John Williams gjorde egentlig denne her som temalåten for Hjemme Alene 2, men låten er for bra til at den bare kan være låten til filmen der Macaulay Culkin løper rundt og hyler i New York. 

  
>: Carly Rae Jepsen – «Mittens»
Hele verdens Carly Rae Jepsen har gitt oss så mye mer enn bare «Call Me Maybe», inkludert denne nydelige julelåten. «Mittens» er nesten så klisjé som det blir («hendene mine er kalde, gi meg vottene dine og varm meg med din omsorg»), men Carlys nydelige stemme er den perfekte blanding av det melankolske og det håpefulle, og det blir det alltid godstemning av. 
 

 
&: Lily Allen – «Somewhere Only We Know» 
Denne låten føler vi har gått hus forbi her til lands. Ca hele UK strigråt til denne da den ble sluppet i sammenheng med kjøpesenterkjeden John Lewis’ TVNorge serverer blodig julekos

Les mer