Hopp til hovedinnhold
- Dette er basically en inspirasjonslåt til ungdommen.

Ark Manifest og Nico D på feelgood Grønland-tur

BIG MAN NICO D (KNIRCKEFRITT/NORTHERN LIGHT)

I den amerikanske musikkbransjelegenden Clive Davis’ selvbiografi The Soundtrack of My Life forteller ringreven at det er noen artistskjebner i hans 50 år lange fartstid i gamet som forblir ham en gåte: Hvordan tilsynelatende fødte superstjerner, tross all verdens forutsetninger, ikke får karriereoppsvingen til å matche suksessen som er dem forunt. Og framfor å bade i Spellemannpriser og Prada, fisler potensialet bort og resultatet er nada.

I så måte (og i lissom-Clive-ånd), synes vi dette fenomenet kommer noe til uttrykk i karrieren til den norske reggaeartisten Nico D. Tross sitt udiskutable talent både på scenen og i studio, sitt irie ytre og sin teft for fengende melodier, har Oslo-gutten fortsatt tilgode å poppe av på ekte-ekte. Misforstå oss rett, Nico har både trofaste fans og får definitivt gjort sin ting. Men vi klarer ikke å dy oss for å mistenke at 31-åringen har langt mer fore enn det vi har sett & hørt til nå.

Case & point: Dere mannlige platekjøpere der ute som sitter igjen med blueballs & bondeanger etter å ha brukt dyrebare nachspiel-timer på å streame DJ Broiler, sett heller på afrodisiac-anthem’et «Star» på neste nach og se hva som skjer:

Så, what’s next? Er det dags for Nico å fri til pengesterke midt-Norge med trønder-mashup-prosjektet Nico D.D.E.?
Ikke helt ennå: I disse dager jobbes det nemlig iherdig med oppfølgeren til det flotte debutalbumet Coming In From the Cold, og jamfør den splitter nye singelen «Diamonds in the Rough» å dømme, er det lekre ting i vente på Ark Manifest-soldatens neste sett.

 

730 tok en prat med Nico om singelslippen & framtidsplanene.
(Les mini-intervjuet vårt under den splitter nye Stian
Thilert-regisserte videoen til «Diamonds in the Rough»:)
 

 

Hei sjef! Hva handler den nye singelen din om?

– «Diamonds in the Rough» er en låt jeg skrev da jeg hadde en workshop for ungdom sammen med Fela i februar i år. Jeg ble veldig inspirert av arbeidet og talentet til kidsa, samtidig som jeg kjente viktigheten av å være tilstede for å hjelpe dem å nå potensialet sitt. Så låta er basically en inspirasjonslåt til ungdommen.
Bless the youth dem! Hvordan ble videoen til?
– Idéen kom jeg på sammen med regissøren Stian Thilert. Vi hadde lyst å skyte en one-take video og følte Grønland var riktig sted å gjøre det. Det kom en ivrig alkis/narkis og ødela det ene taket mens vi holdt på. Det ble ganske hissig stemning i og med at han allerede var blitt advart et par ganger. Men hva skal man forvente når man skyter i en park på Grønland på sommertid…
Akk, jah. Hvis du måtte krype til cover-korset og slippe en av disse diamant-relaterte låtene som singel, hvilken hadde du valgt mellom «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» og Rihannas «Diamonds»?
– Definitivt «Diamonds» av Rihanna! En av få poplåter jeg faktisk digger om dagen.
Wagwaan med musikken ellers om dagen?
– Akkurat nå fokuserer jeg på å lage singler. «Diamonds in the Rough» er utgitt på min egen label Northern Light, som kommer til å gi ut Nico D-singler regelmessig framover. Ellers har jeg et norskspråklig album på gang med Knirckefritt, og en engelskspråklig EP som kommer i begynnelsen av 2014 på den franske labelen Flash Hit Records.
Vi heier & gleder oss! Før du går: Hva er sommerens tre beste reggaelåter?

 

 
– Exco Levi «Save the Music», Chronixx «Start a Fyah» og Admiral P «Skakke gi opp».
BONUS: Se fransk dokumentarsnutt x 2 med Nico:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer