Vill videopremiere fra Vadsø-stjerneskudd og rå 18-åring ✨️

5. jan 2017 kl. 00:00
ARCANE STATION + MARIANNE HEKKILÆ (KNUT AASERUD/ANASTASIYA FEDOTOVA)

Norge har flere produsent-talenter enn vi kan telle, og det dukker stadig opp nye flinkiser fra jente- eller gutterommet. Artisten vi viser frem i dag er kanskje litt eldre enn Alan Walker, Bearson, Sonny Alven og den gjengen der, men sounden er til gjengjeld minst like P3-vennlig.  Thomas Pettersen alias Arcane Station teamer nok en gang opp med det unge stortalentet Marianne Hekkilæ, som bidro på debutsingelen «Make me a Bird» som 17-åring. 

Den råfine nye singelen «Let Them Fall» kan kjapt spre seg utenfor Norges landegrenser – se premiere påfinnmarkingenes nye video helt nederst i saken! 

(KNUT AASERUD)

Hei Thomas! Hvem eller hva er Arcane Station? 
– Hei! Arcane Station er Thomas Pettersen, eller vice versa.
Hvor lenge har du laget musikk? 
– Jeg var vel 12 år da jeg skrev min første låt, og har fortsatt siden da. Har aldri vært spes fan av å spille andres musikk.
Debutsingelen din «Make Me a Bird» vokste seg sakte men sikkert opp til radiospilling og 2,2 millioner Spotify-streams. Var det et øyeblikk hvor du følte at ballen virkelig begynte å rulle?
– Ja, det må nok være da låta begynte å spre seg i Sverige og lå høyt på Spotify Viral 50-lista der borte en god stund. Det var da streamingen begynte å ta seg ganske kraftig opp, selv om den allerede hadde gjort det bra i Norge etter listing på P3, P1 osv. 

Hva er det aller feteste som skjedde i 2016?
– Musikalsk sett var det uten tvil at jeg ble nominert til «Årets gjennombrudd» og «Årets verk, populærmusikk» (for «Make Me a Bird») til Musikkforlagsprisen, og selvsagt at jeg ble P3-listet igjen med min siste singel. Det var jo også et trist musikkår; dessverre gikk mange strålende artister bort – blant andre Prince, Maurice White fra Earth, Wind & Fire og George Michael, som alle har betydd mye for meg.

Stemmen til Marianne er sinnssykt fin. Hvordan ble hun med på prosjektet?
– Vi møttes tilfeldigvis i forbindelse med et studioprosjekt, jeg tente på stemmen hennes og så skrev vi «Make Me a Bird» sammen.
Er det noen andre artister du drømmer om å jobbe med? 
– Det er mange, men SG Lewis, Shura og vokalisten i Niki & The Dove er rimelig høyt på den lista.
Videoen til «Let Them Fall» er ganske rå. Hva er det du vil formidle med den?
– Jeg synes den formidler en stemning som kler låta, samtidig som den funker som en tolkning av teksten – litt mørk, litt positiv. Men i videoen knuser jo hovedpersonen trynet på sin eneste venn og det var ikke nødvendigvis konklusjonen i teksten. Men det er selvsagt mulig at det var slik det endte til slutt, haha.
Er menneskelignende roboter i samfunnet en god eller dårlig idé? Hvorfor/hvorfor ikke? 
Westworld antyder at det kan være en dårlig idé. Det samme gjør forsåvidt videoen min, men å kalle roboten der menneskelignende er kanskje å dra den litt langt. 
(SKJERMBILDER)

Haha! Hvem inspirer deg?
– Jeg er egentlig ikke typen som må inspireres, men musikken blir jo på et vis farget av humøret. Og jeg blir forbannet og trist av barn som sliter uten å få hjelp, innvandringsfrykt og idiotiske politikere, og jeg blir glad av enkle ting i min egen lille boble som å se en bra film og at dattera mi har det fint.
Topp tre norske artister akkurat nå? 
– Astrid S, Todd Terje og Frøder.
Hva skiller deg fra de andre norske artistene som driver med pop og elektronisk musikk? 
– Jeg har muligens litt mer funk inni der, men det er kanskje bare jeg som innbiller meg det, siden jeg egentlig hører mer på funk og soul enn på elektronisk musikk. Og så bor jeg i Vadsø – det er det ikke mange som gjør overhodet.
Godt poeng. Hvilke råd vil du gi til andre som prøver å lykkes med musikkproduksjon?
– Ikke gi opp. Jeg ble 34 før jeg fikk platekontrakt, så det er aldri for sent (hvis det er det man sikter etter).
Hva er drømmen for 2017?
– Jobbe på heltid med musikken og å drikke øl med Louis CK.

Norsk videopremiere: Arcane Station feat. Marianne Hekkilæ – «Let Them Fall»: 

Musikkvideoen til «Let Them Fall» er regissert av Christopher Meyers.

Se også: Dette streamet vi på nyttårsaften