Thea Sofie Loch Næss er #1 hos IMDb – og lager film med Dylan Sprouse

3. des 2018 kl. 00:00
<3 (IMDB)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av thea sofie loch næss (@tisifi)

Oppdatert mandag 3. desember 08:00: 

Som at topp 10-plassering ikke var drøyt nok… Denne uken går Thea Sofie Loch Næss inn som #1 på IMDbs «starmeter», altså er hun den skuespilleren i verden folk er mest nysgjerrig på hos IMDb akkurat nå. The Internet Movie Database har 250 millioner månedlige brukere. Grattis, Thea! 

Sak fra 27. november

Her til lands ble vi først kjent med Sunnmørsposten……) 

Nå er hun tilbake med en stor rolle i Netflix-serien The Last Kingdom, noe som har gitt henne en topp 10-plassering hos IMDb! Sjukt stas å være norsk nå, hvis det er lov å si. 
Vi ringte den Oslo-baserte godjenta fra Kristiansand (som ble 22 i går) for å slå av en liten prat om livet, jobb og den store utmerkelsen.

Se Thea Sofie i aksjon her: 

Hei Thea! Du gjør det jaggu bra om dagen. Hvordan har du det?

– Hei! Jeg har det bra. Det er bare en litt rar greie akkurat nå, hvis du skjønner. For jeg tror jeg ofte tenker at ingen bryr seg om dette, men blir overrasket over hvor stort det er. Og nå er første gangen siden jeg fikk rollen at jeg føler at dette er jo bra. Så jeg gir meg selv et klapp på skulderen! 

Vel fortjent klapp! Nå har du jo spilt i flere norske filmer, men også fått en solid fot innenfor Hollywood. Hva er den største forskjellen på den amerikanske og norske film- og seriebransjen?

– Jeg kom nettopp hjem fra LA nå, hvor jeg har vært en måned, og bare vært på møter og auditions. Og om en uke skal jeg tilbake og spille inn en film. Men den største forskjellen er vel at det bare er så stort der.

Hvordan da? 

– Man sitter på rekke og rad for auditions, hvor alle jentene har blondt hår og alle har samme klær for å ligne karakteren. Og så går du inn i rommet og er der i ett minutt, og så er du ferdig. Det er så sykt maskineri, og du hører det den andre jenta sier og tenker du kanskje burde si det samme som henne. Og du er redd for å smile eller være hyggelig med de andre, for du vil ikke virke falsk eller som om du egentlig prøver å psyke ut noen.

Bts-bonus fra vår prat med Thea:

17 ting som er kult med Natt til 17.. Hvor sant er det?

– Haha, man må jo legge til alle presseklipp for å få visum, og da var det så klart et av presseklippene jeg la ved. Så tusen takk, 730!

Bare hyggelig <3 Den filmen er jo en slags norsk nyklassiker. Hvordan er det å se tilbake på den nå?

–Det er hyggelig, for jeg er skikkelig stolt av den filmen. Stolt av Eirik også (Svensson, regissør red.anm.), som nå har gjort så mange fine ting i ettertid. Og nå er det jo blitt noen år siden den filmen, men jeg får fortsatt meldinger fra folk som sier den filmen har betydd mye for dem, og det er jo det man ønsker når man lager film. Å bety noe for noen.

Ikke sant! Er det sant at dere ikke leste manus, men freestylet det dere skulle si?

– Ja… Eller det var et manus, men det var skrevet av en 30 år gammel svensk mann. Og selv jeg kan ikke skrive nå hvordan ungdommen i dag snakker. Så Eirik leste gjerne opp scenen og ga oss en pekepinn, og så improviserte vi. Noen tagninger varte i 20 minutter og ofte skjønte vi ingenting, men plutselig fikk vi noe som er så bra og ekte, fordi vi fikk beholde vårt språk. Jeg tror ikke det hadde blitt så ekte hvis alt var ferdigskrevet. Og siden det var både min og flere av skuespillernes første spillefilm, at vi fikk den tryggheten.

Så det store idrettsspørsmålet: Hvordan er det å være topp 10 hos IMDb?

– Det er veldig stas! Men også veldig rart. Der er trynet mitt med alle de menneskene. Det var så hyggelig, for jeg hadde bursdag i går, og fikk vite det mens jeg var med vennene mine og det var godt å føle at det man gjør blir sett. Det er en hyggelig anerkjennelse. Og det er første gang en nordmann er på topp 10, så det føles så sykt og litt uforståelig. Jeg skvatt jo litt, men det var en fin bursdagsgave.

SYKT STAS (IMDB.COM)
En vel fortjent en! Hva skjer fremover, og hvordan blir julen?

– Nå skal jeg jo reise og spille inn den filmen, og så kommer jeg hjem til Oslo til jul. Da vil jeg bare få alle vennene mine hjem hit og spise pepperkaker og kose oss. Farmor kommer fra Kristiansand til Oslo for å være med oss her. Det blir fint å ha alle samlet.

Koselig <3 Er det noe mer du har på hjertet?

– Hmmm nei, bare at det går litt bedre med verden snart.

Vi tror verden er på vei til et bedre sted med deg i flere filmer.

– Haha, vi får se, om jeg hvertfall kan gjøre én person glad er det en god start <3