Surrete show med Lil Wayne i Oslo Spektrum

28. okt 2013 kl. 00:00
(HÅVARD JØRSTAD)

I mars 2008 startet Lil Wayne brannalarmen to ganger på en elektrisk Sentrum Scene i Oslo. I dag er eks-Hot Boys’en ikke like hot, og på fredag var det – i motsetning til onsdagen med Jay Z – god plass i Spektrum. Og Dwayne Carter er ingen Shawn Carter, iallefall ikke i konsertsammenheng.

Men hei, Weezy er likevel en av de råeste rapperne vi har. Og han trekker mange flere skamløse 15-16 år gamle jenter.

Etter en overraskende uengasjert, kjølig oppvarming fra Mac Miller (skulle ikke 2013 bli året ditt?) kom Weezy sammen med skateparken sin fra New Orleans. Den plasserte han på scenen og beviste en gang for alle at han ikke kan skate. Krampeaktig.com. Det var derimot dyktige barn og ungdommer som skatet under nesten hele konserten.

Wayne gjentok at det kun er tre ting man må vite om ham:

1. Han tror på Gud. 2. Han hadde vært shit uten fansen. 3. Han hadde vært shit uten fansen.

Selvfølgelig fikk vi servert flere av den 31 år gamle veteranens feite slagere («Drop The World» til «She Will» og «Rich As Fuck»), mens mye eldre materiale ble ignorert. Wayne gikk av scenen midt i konserten (do/drugs-pause) og lot DJ’en ta over og spille blant annet Macklemore og Drake. Blandede meninger om dette, men publikum var lette å gjøre fornøyde og ca. alle sang med.

– Where you at, paps?. At adoptivfar Birdman aka Baby fikk bli med på scenen på tre låter var et høydepunkt. Sertifisert sjef. Cash Money-artisten Mack Maine var også med, og hang med den norske Telemark-artisten Young E i salen før han gikk på scenen. Etter en time avsluttet Weezy med «No Worries». Kjapp pussig, overfladisk konsert, men snodig nok en skøy kveld med det vesle surrehuet.
PS: Oslo trenger fortsatt et konsertlokale på størrelse mellom Sentrum og Spektrum.
Se kanonbildene av Weezy:

MAC MILLER (HÅVARD JØRSTAD)

Norske Young E med sin Young Money/Cash Money-kompis Mack Maine.

PS: Slik var Jay Z i Oslo Spektrum (bilder)
Se også: Lil Waynes «søster»: Rørt Nicki Minaj i Spektrum