♫ Stovner-stjerneskudd (16) byr på saus

25. mai 2018 kl. 00:00
HILS PÅ YOMI (JULIA HÅKANSSON)

2015 føles som et kvarter siden, men mye har faktisk skjedd siden den gang.

Stovner-gutten Yomi Baisa har for eksempel gått fra å være ung og lovende til… Vel, han er vel fortsatt veldig ung og lovende.

Sist vi pratet med Yomi var han 13. Nå har han byttet artistnavn (til minimalistiske Yomi), språk (norsk > engelsk) og ikke minst signert med Warner Music. Og dét i en alder av 15.

 

Yomi har store drømmer for seg selv, men vil også være et forbilde for andre. Vi heier – sjekk ut praten med ham nedenfor den kliss nye singelen «Erfaringer»:

Hey Yomi! Kan du fortelle litt om hvordan musikkarrieren startet for deg?

– Alt startet på barneskolen min. Der møtte jeg Jonathan Castro. Castro er som en storebror for meg, og en fantastisk manager i dag. Men ja, på Rommen så hadde Castro et etter skoletid-tilbud som heter hiphop101. Og der var jeg vær eneste onsdag etter skolen hele året. Når jeg ikke var der så satt jeg hjemme i kjelleren min på Stovner og rappa og skrev for meg selv. Hadde alltid noe klart når onsdagen kom.

Virker som at det var verdt det, gitt! Hva kan du tilføre den norske musikkscenen?

– Mye saus! Og en hånd full med krydder. Men jeg elsker musikkscenen akkurat. Hører så mye bra musikk fortiden.

En drøy måned etter slippet har din forrige singel «Kom nærmere» nesten rundet en halv million streams. Gratulerer! Var det som forventet? – Tusentakk!! ❤ Jeg er veldig glad for at det går sånn det går. Det er bare starten ❤

Hvilke norske artister inspirerer deg?

– Arif har alltid vært min største inspirasjon. Drit KUL! Har fucka med musikken hans siden Phil.t. Har du noen drømmesamarbeid? – Ouf, jeg hadde dunka en låt med cez!! Føler det hadde vært no.

«Vet du har gjort dette før…» Har du lyst til å utdype hva «Erfaring» handler om? – Sangen handler om en jente som virker veldig mystisk. Men jeg tør å prøve meg uansett.

Låtene dine (så langt) handler mye om forhold og kjærlighet. Hvordan vil du beskrive ditt eget kjærlighetsliv så langt i livet? – Alt jeg kan si er det er fantastisk.

Ikke verst! Hvordan går det på skolen da? – Jeg holder ut, hahah.

Hva gjør du når du ikke driver med skole eller musikk? – Da er jeg med mine nærmeste, og gjør det alle ungdommer gjør. Lærer og opplever.

Du er fortsatt veldig ung. Hvor håper du å være som artist om 10 år? – Håper Yomi er det største navnet når den tiden er her. Og at jeg kan åpne dører for andre unge artister. MYE KJÆRLiGHET.

Se også: Våtere enn Voss-vann ?