Skrullete og skummelt fra Netflix

3. mai 2013 kl. 00:00
HEISANN BILL SKARSGÅRD (NETFLIX)
Den nyeste Netflix-serien befinner seg milevis fra House of Cards. Med sin geekete Twin Peaks-feeling er den på én måte nærmere Lilyhammer – men samtidig uendelig langt ifra. I Hemlock Grove krysses speisa fantasy med grøssersjangeren. Mulig jeg er en pyse, men…. Resultatet er en forbløffende ekkel seriebastard med større appell til tøffe smårips enn skvetne foreldre. Er du fan av Skrik og Twilight, samt kanskje helst True Blood, The Walking Dead, Being Human og American Horror Story, så kan dette være noe for deg.

Hvis du tør.

Den Eli Roth-produserte serien er basert på 2012-boka med samme navn, skrevet av Brian McGreevy. Her kokes det i hop en ganske utrolig og skummel historie om hvorfor et knippe tenåringsjenter blir drept i den lille amerikanske byen Hemlock Grove, Transylvania Pennsylvania.
ROMAN ALIAS BILL OG PETER ALIAS LANDON LIBOIRON (NETFLIX)

Vi snakker varulver, genmodifiserte babyer, vampyrer, kannibaler, engler, deformerte lillesøstre med øya på snei, og ikke minst en rikmannssønn som kan hypnotisere folk ved å stirre på dem.

Det går til tider i drøyt karikert babling om overjordiske fenomener som det skal godt gjøres å forstå noe som helst av, men likevel: Serien er både original, uforutsigbar og til tider sykt spennende. Det spares fortellersmart på den informative konfekten, derfor er det fort gjort å gå på en 13 timer lang smell hvis du først begynner å se episode 1. (Netflix slipper alle episodene på en gang.)

Her er 7 høydepunkter fra Hemlock Grove:

1. Bill Istvan Günther Skarsgård (23): Rent temamessig kunne dette eksotiske navnet vært grunn nok til å caste Stellans skuespillersønn nr. 4 til hovedrollen Roman Godfrey, men det hjelper selvfølgelig at han er utrolig kjekk, 192 cm på strømpelesten og har et par magiske, stålgrå øyne vi gjerne vil se rett inn i. I tillegg til å være en god skuespiller, da. (Vi så svensken sist mot Jakob Oftebro og Iben Akerlie i Victoria.)

FAMKE SOM OLIVIA (NETFLIX)

2. Engelsken Skoene til Famke Janssen: Den nederlandske James Bond-skreppa fra Goldeneye og Jane Grey i X-Men-filmene rocker gjennomgående pumps i størrelse 43. For øvrig bruker den spreke brunetten på 47 år kun uskyldsrene hvite klær i serien, samtidig som hun ligger med svigerbroren og drypper eksotisk dop i øyet.

<3 (NETFLIX)

3. Varulvtransformasjonene: Nå vet selvfølgelig ikke vi nøyaktig hvordan dette arter seg på ekte, men det ser unektelig ganske «troverdig» ut når hårete sigøyner-Peter (spilt av Landon Liboiron fra Terra Nova) skifter ham. (NB! IKKE TRYKK HVIS DU ER PYSE!)

SHELLEY :/ (NETFLIX)

4. Shelley Godfrey: Er det en totempæl? Er det Frankenstein? Er det Sigurd Wongraven? Nei, det er bare den 14 år gamle lillesøsteren til Roman, med selvlysende blå kinn og rullgardinsveis som dekker hele fjeset. Tannregulering har hun likevel fått. Slekter ifølge de som kan det på Shelly Godfrey fra Battlestar Galactica.

DULLA ALIAS KANDYSE MCCLURE (NETFLIX)

5. Apropos Battlestar Galactica: Skuespillerne bak karakterene Chief (godklumpen Aaron Douglas) og Dualla (smått pene Kandyse McClure) fra denne legendariske sci-fi-serien, møtes for en rendezvous rundt whiskey-flaska på puben i Hemlock Grove.

PENELOPE MITCHELL OG FREYA TINGLEY(NETFLIX)

6. Grått er det nye brunt: I hvert fall når det kommer til langt, fett tenåringshår. Hvor mye råere blir ikke forfatterspiren Christina Wendall (nydelige Freya Tingley) etter den plutselige forvandlingen?

ELI (NETFLIX)

7. Hostel-regissøren Eli Roth er overraskende kjekk. (Dette veier likevel ikke helt opp for at han, både som showrunner for hele serien og regissør for den første episoden, lar tilsynelatende viktige detaljer forsvinne i det blå).

Bra trailer for Hemlock Grove, med artig advarsel i starten (samt litt av Unkle feat. Liela Moss «The Dog is Black»):

To andre nye, ganske creepy serier:
Mammadalt psycho-tenåring i Bates Motel
Elegante, danske, kjøttsultne Hannibal
… og Netflix-serien som kan bli en klassiker: House of Cards