Serietips SF: Nye Will & Grace streames i Norge

1. okt 2017 kl. 00:00
MAKE TV GAY AGAIN (NBC)

Denne saken inneholder små avsløringer fra den nye sesongen av serien.
2017 er virkelig året for etterlengtede gjensyn. 
Etter en TV-sesong med nye episoder av blant annet Prison Break og Twin Peaks, var det denne uken tid for enda mer nostalgi da Will & Grace kom tilbake med nye episoder. 
Etter å ha vært av skjermen i 11 år etter «finalen» i 2006, bestemte nettverket NBC i januar at den hjertevarme serien om homofile Will og hans evig single romkamerat Grace skulle få nytt liv i høst. 
Første episode hadde premiere på torsdag, og showet starter knallsterkt. 

Saken fortsetter under

11 ÅR SENERE OG ALLE SER LIKE BRA UT SOM DE GJORDE DEN GANG. HVORDAN SKJER SÅNT? (NBC)

Den nye sesongen stryker alt som skjedde i seriefinalen; Will og Grace er ikke gift, de har ikke vokst fra hverandre, og de har heller ikke barn. (For å sitere Karen, «who wants to see Will and Grace raise kids?»). 
I stedet befinner vi oss akkurat der vi slapp. Will og Grace bor fortsatt sammen på en noenlunde fungerende men dysfunksjonell måte, Jack bor fortsatt over gangen fra dem og Karen er fortsatt… Karen. 

Det virker som om serieskaperne David Kohan og Max Mutchnick bare har ventet på å få komme tilbake, for alt kjennes helt naturlig ut. 20 sekunder inn i episoden virker det som om de siste 11 årene aldri gikk forbi. 
Vitsene treffer tilsynelatende uanstrengt, og kjemien mellom Will (Eric McCormack), Grace (Debra Messing), Karen (Megan Mullally) og Jack (Sean Hayes) sitter akkurat slik den skal. Humoren er tidløs, og er allikevel aktuell. 

Vi skjønner ikke helt hvordan de har klart det. 
Saken fortsetter under

SERIEN HAR FÅTT KRITIKK FOR Å HA SATSET SÅ STERKT POLITISK MED ALLER FØRSTE EPISODE (NBC)

Premieren, som kan sees nå via Viaplay, har blitt rost opp i skyene av både kritikere og publikum.

Nettstedet Entertainment Weekly gav episoden karakteren B+ og kalte den en «boblende miks av det nye og det gamle». 


Noen som derimot ikke var så fornøyde med gjensynet, var amerikanske «far-right» medier. Som forventet var Will & Graces ankomst svært preget av det nåværende politiske klimaet i USA, og det tok ikke mindre enn et minutt før de første stikkene mot Donald Trump kom flyvende. Og det stoppet ikke der. 

Notoriske Fox News kalte episodens fokus på Trump en «obsession» og aldeles ikke morsomt. 
Uansett så har NBC tydeligvis troen; allerede før den nye sesongen hadde premiere valgte de å utvide den med flere episoder, og i tillegg bestille enda en sesong for neste år. 
Du kan se de nye episodene på Viaplay hver fredag, dagen etter at de går i USA. 
Bonus: Sjekk castet gjeste Jimmy Kimmel og lage sang av seriens intromelodi: 
Se også: 7 grunner til at Ugly Betty var verdens beste serie