Se hva den nye festivalen Oslo Pix serverer

8. jun 2017 kl. 00:00
DEMON BOX

Programmet til første utgaven av Oslo Pix er sluppet. Festivalen byr på fremadstormende filmskapere, gjester, film og disko i en fiskehjelle, festivalgate, filmsamtaler, silent cinema og mye, mye mer.

Oslo Pix ruller ut den røde løperen på Saga og Klingenberg fra 8. – 13. juni, med den tidligere annonserte åpningsfilmen Fra balkongen av Ole Giæver, som får norgespremiere på festivalen.

Det er også duket for verdenspremiere på Patrik Syversen sin egenproduserte spillefilm Demon Box

Arbeidsjernet er også aktuell med Universal Pictures-filmen Dragonheart: Battle For The Heartfire og NRK-serien Unge lovende.

DONALD CRIED 

Med 70 titler via 160 visninger bør festivalen ha noe for alle.

Wonder Woman, med blant andre norske Lisa Loven Kongsli som krigeren Menalippe, får eksklusiv førpremiere under festivalen 10. juni, og er man glad i sjangerfilm bør man sjekke ut seksjonen Volum 11, med blant annet komedien Donald Cried, actionthrilleren Stray Bullets og den britiske seriemorderperlen Prevenge.


STRAY BULLETS 

Seksjonen Pix Play disker opp med Patti Cake$; med arbeidsløse og overvektige Patti som dagdrømmer om å slå igjennom som rapstjernen Killa-P. Bare sidekick og bestevenn Hareesh har tro på henne, helt til hun treffer anarkisten og pønkrockeren Antichrist. Selvsagt innleder de tre et uventet musikalsk samarbeid, med Pattis bestemor som human beatbox.


PATTI CAKE$ 
Personal Shopper med Kristen Stewart er allerede en stor festivalsnakkis som beskrives som et gåtefullt psykologisk drama med overnaturlige overtoner og hint av horror. Se opp for norske Anders Danielsen Lie i en liten rolle.
PERSONAL SHOPPER 


Festivalen byr også på mer enn vanlige filmvisninger i kinosalen. Her kan man se den kliss nye dokumentaren Northern Disco Lights om den norske klubbmusikkens fremvekst, i en fiskehjelle på SALT, fulgt av DJ-sett med André Bratten.

Eller man kan oppleve silent cinema (med headphones) på utekino med den fortsatt rå nyklassikeren Donnie Darko med Jake Gyllenhaal og Drew Barrymore i festivalgaten sent på kvelden.


DONNIE DARKO 

Sjekk ut hele programmet HER.