– Putt meg med Mette-Marit

30. jan 2009 kl. 00:00
CHRIS LEE MED SITT CREW: EIRIK, AXEL RAMFJORD, MAYA VIK (SEBASTIAN LUDVIGSEN/OSLO RECORDS)

Etter Spellemannprisen-tapet mot Madcon, slikker Chris Lee sårene og gjør klar lanseringen av sitt nye album, Love Ghost. Kun et år etter debuten Worry No.
27-åringen har allerede introdusert en stil som blander akustiske gitarer med rap og sang, og den nye singelen «Monkey» hinter om leken electropop.
Elektrisk nok har låten fått en fremtidsrettet musikkvideo.
– Regissør Kristoffer Borgli klarte å lure meg til å gå rundt med en slags UFO-bleie i Oslo en hel kveld, og nå er det bare å nyte resultatet, sier Chris til 730.no.

Han mener låten er like energisk som resten av albumet, og gleder seg til at folk får høre remixen med Jørg-1 og OnklP, som kommer i salg sammen med originalen.

– Det nye albumet er generelt mer uptempo, mye mer elektronisk, og ikke minst mye bedre enn mitt første. I tillegg til mine faste kolleger i Oakland, California, kan jeg røpe så mye som at vi har fått med oss en legende fra samme by, samtidig som det er massevis av flinke folk her hjemme som også bidrar.

Vi klarte ikke å tvinge ham til å røpe navnet på den store gjesten, og han ønsket heller ikke å gi musikken sin en kategori.

– Men hvis du måtte, hvis noen puttet et stor ladet pistol ned i halsen din, hvilken sjanger ville du sortert platen under?

– Hvis jeg jobbet i en musikkbutikk, hadde jeg satt et par eksemplarer inn i bestselgerhylla ved siden av Bjørn Eidsvåg og deres kongelige høyhet kronprinsesse Mette-Marit. Resten ville jeg fordelt i hip-hop og pop-hyllene.

Love Ghost skal etter planen i salg i mai. Singelen er produsert av Basmo Family, som også står bak singlene «Nightlife» og «Weak».

Chris Lees video til «Monkey»:


Bilder fra Spellemannprisen og festen.