Pangstart for årets STØRSTE haifilm

12. aug 2018 kl. 00:00
INGEN TRODDE PÅ KARAKTEREN TIL JASON STATHAM (WARNER BROS.)

OPPDATERT 12. august: Til tross for ikke så fornøyde anmeldere, kommer The Meg alias Megalodon til å suse inn på førsteplass i Nord-Amerika med rundt 40 millioner dollar i premierehelgen ifølge Box Office Mojo. Les om den straks norgesaktuelle, ikke så seriøse filmen og se traileren nedenfor.

43 år etter at Jaws (alias Haisommer i Norge) tømte strender over hele verdenen, har ingen haifilmer toppet Steven Spielberg-klassikeren.

Jason Statham og hans nye maritime sci-fi-gyser er neppe i nærheten med The Meg (alias Megalodon i Norge). Men dette kan bli en lettbeint og underholdende popcornaffære i august.

Traileren er i alle fall artig, med en gigantisk dinosaurhai som får Jaws til å se ut som en bergnebb. Noe plakaten ser ut til å spille på:

MEGALO(L)DON (WARNER BROS.)

The Meg er haislang for megalodon, som betyr stor tann. Den utdøde arten hadde nemlig nesten 20 cm lange tenner, med en kropp på over 20 meter. Ifølge Wikipedia mener forskere at megalodonen var en tettbygd og stor versjon av hvithaien, utbredt over hele verdenen; fra den norske kysten til Amerika til India til den kinesiske kysten. Med det sterkeste bittet i dyrerikets historie. 

Jason har hovedrollen som en dypdykker for den amerikanske marinen. Da tøffingen ser en megalodon, blir han naturligvis ikke trodd. Men som vi ser i snutten nedenfor; den forhistoriske haien eksisterer på ekte – og den er hella sinna.

Filmen er basert på første del av romanserien Meg, som består av åtte bøker. Det gjenstår å se om vi får like mange filmer 🙂
LI BINGBING ER – FAKTISK – 45 ÅR GAMMEL (WARNER BROS.)

Utenom actionhelten, byr regissør Jon Turteltaub (National Treasure 1 og 2) på Ruby Rose (Orange is the New Black), Rainn Wilson (The Office), Page Kennedy (Weeds), Cliff Curtis (Fear of the Waking Dead), kinesiske Li Bingbing (Transformers: Age of Extinction) og islandske Ólafur Darri Ólafsson (Contraband).

Jobben som regissør gikk først til Eli Roth (Hostel 1 og 2), som trakk seg grunnet kreative uenigheter.
The Meg har premiere i USA 10. august og en uke senere i Norge.

Se traileren nedenfor – og se for deg denne haien langs norgeskysten i sommer:

Se også: Sommerens beste nye HBO-serie? 100 prosent