Oral Bee: – Jeg er en spektakulær type!

13. aug 2016 kl. 00:00
UNG PIMPGUD (PÅL LAUKLI)

De fleste er enige i at Oral Bee nå har levert en av sine sterkeste skiver via Pimpguden befalte meg til det, utgitt av Oslo Records. Bømp den norske Westcoast-veteranens sett nedenfor, legg det i spillelisten din og se hva han forteller 730 om innholdet. Flott type!

«INTRO»

Produsert av Traxx FDR

– Jeg er en spektakulær type, så det lå i kortene at jeg måtte forære gatene en spektakulær intro. En av mine favorittprodusenter, Traxx FDR fra Richmond – som har laget klassikere for The Jacka, E-40 og Berner – står bak beaten. Produksjonen var plush og jeg følte for å bare rappe lange vers her, ingen hooks på denne.

«PIMPGUDEN BEFALTE MEG TIL DET» (feat. Mr. Pimp-Lotion) 

Produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee

– Et gudommelig anthem! Inspirerende og nyreligiøs musikk om å følge Pimpgudens befalinger. Piano-spillet og basslinja er inspirert av gammel Motown-soul og er en type sound jeg ikke har prøvd meg på før. Må være den produksjonen Lotion og jeg har jobbet mest med, her er det mange layers for the players. Pimpgudens pilgrim, Markus Neby, imponerte på gitar og Jørn Erik Gundhus spiller orgel på gospel-partiet i andre vers. Chris Lie og Playboy Rasmus bidrar på koring. Gud hjelpe meg for en smash!

«TISPER GISPER» (feat. Mr. Pimp-Lotion & Chris Lie)

Produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee 

– Utgangspunktet da vi gikk i gang med beaten var å lage en «East Coast»-aktig beat, men så endte det med at den ble så West Coast at det nesten er hårreisende. Produksjonen ga oss assosiasjoner til Dr. Dre og Too $hort, og temaet ble åpenbart pimping og bawling. Tisper gisper når de ser oss! Chris Lie dro frem sine smootheste soul-triks og velsignet låta med prakfulle harmonier.


«ALT JEG VIL» (feat. Mr. Pimp-Lotion & Playboy Rasmus)

Produsert av Big Ice 

– Big Ice har vært så hissig på tredemølla de siste årene at han kun har laget en håndfull beats per år. Det holder ikke for en produktiv playa som meg. Jeg disset han rett opp og ned ved gjentatte anledninger og etter at jeg begynte å jobbe med andre produsenter på dette albumet følte han presset. Han gikk i studio og kokte opp denne smashen og har ikke sett seg tilbake siden. Jeg la vekk en del harde låter denne gangen for å gi albumet en gjennomført BBQ-aktig sound. Lotion la gjestevers og Playboy Rasmus (fra Kappekoff) tok låta til neste nivå med sine koringer. Jeg spiller talk box på låta.

«SANNSYNLIGVIS MEG»

Produsert av Traxx FDR 

– Banger-alarm! Dette er musikk som haterne kan henge seg til! Er på mitt aller mest ufyselige her, beaten tvang meg til gå fullstendig jumanji. Pimper på din faste chick/før jeg kaster henne vekk som hun var plastbestikk. Få også med deg den vemmelige musikkvideoen, skutt på Nesodden og på en yacht i Oslofjorden.«DENNE SOMMER’N» (feat. Mr. Pimp-Lotion)

Produsert av Traxx FDR 

– Au da, nok en banger fra Traxx! Produksjonen ga meg følelsen jeg fikk da jeg hørte Tha Eastsidaz «G’d Up». Tekstmessig handler det om at jeg satt av denne sommer’n til å bawle. Lotion dukker opp med et vilt Dru Down-inspirert vers. Se for deg Pimp Lotiano anno 1995/chilla ut i parken, tok bitches med meg hjem/spol frem til 2016, jeg gjør fortsatt samme greia…

«DAG 1»

Produsert av Rob-E 

– Denne låta er dedikert til mine venner fra way back, de som har vært down siden dag 1. Jeg henger kun med høyt respekterte playaz. Vi bor all over the place, har fått kids og trophy wives, men når vi møtes så er stemningen alltid ett hundre. Bay Area-produsenten Rob-E (Jay Rock, Yukmouth, Mistah F.A.B.) kokte opp beaten.

«SKINNER SOM EN GYLLEN PIMP»

Produsert av Kholebeatz & Oral Bee 

– Kholebeatz og jeg har gitt ut tre album sammen siden 2012. Bangers på toppen av bangers, Smashes på toppen av smashes og Bangers på toppen av smashes. (Smashes på toppen av bangers blir nok neste!). Vi har bra kjemi og er begge ekstremt produktive. Jeg laget en skisse på beaten og sendte den videre til Khole, som mesterlig dro den inn i Young Jeezy-universet. Dette er motiverende musikk for de som vil trone øverst på pallen.


«CRUISER» (feat. Mr. Pimp-Lotion)

Produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee 

– Produksjonen er definitivt inspirert av Pimp C (RIP!). Live instrumenter over 808 trommer. P3-Markus er slettes ingen slubbert på gitaren og det dokumenterer han på denne låta. Teksten handler om chicks som overså Pimp og meg før vi ble anerkjente bosser, men som nå sender DMs i hytt og pine. Chris Lie har vokal-coachet meg på albumet og bidrar med noen subtile herligheter i refrenget her.

«NÅR JEG KOMMER HJEM IGJEN»

Produsert av Rob-E 

– Pimpguden tok en liten peptalk med meg og befalte meg til å lage en mer personlig låt som et avbrekk fra alt snakket om bawling og pimping. Så denne handler om hvordan det er å kombinere livet som artist med livet som småbarnsfar. Og om at jeg gleder meg til den dagen jeg kan ta med min lille datter til byen hun er oppkalt etter. Chris Lie bidrar igjen med vakre bakgrunnsvokaler. Dette er Pimp-Lotions favorittlåt på albumet.

«FALLER FOR DEG (feat. Mr. Pimp-Lotion)»

Produsert av Big Ice & Oral Bee  

– Du kan høre på beaten at Ice og jeg har hørt mye på DJ Mustard, Iamsu!, Kid Ink og co. de siste årene, de har kjørt en fet West Coast-sound med mange referanser til den 90-talls West Coast shit’n som vi vokste opp på. Denne handler om damer, mer nøyaktig sånne villkatter du ikke vil falle for, men som likevel ender med å setter klørne i deg. Igjen legger Chris Lie fløyelsmyke koringer, og jeg gjør min ting på talk boxen. Har vært C-listet på NRK P3 i sommer.

«MITT PENGETRE»

Produsert av Big Ice, co-produsert av Oral Bee  

– I motsetning til «Faller» er denne veldig 90-talls i lydbildet. Den rakkerungen Big Ice kan den greia bedre enn de fleste, og fyrer seg også opp på talk box her. Penger er et tema jeg muligens har rappet om før, her dreier det seg om at pengetreet mitt stadig vokser seg større, selv om haters prøver å knekke greinene.

«PÅ VEI TIL CLUBEN»

Produsert av Rykkinfella, co-produsert av Oral Bee 

– Ringreven Rykkinfella og jeg tok en studio-sesh i fjor med mål om å lage en happy pianobasert smash. Jeg la ned noen chords og han skrudde på sjarmen. Resultatet ble «På vei til cluben”, som handler om at når jeg skal ut med buddies nå, så er vi blitt så O.G.s at vi er i villrede når det kommer til hva slags clubs som gjelder. Og at de gutta som har mer enn en kid slukner før midnatt. En slags del to av «Dag 1».

«ALMANAKKEN FULL AV PLAYA SHIT»

Produsert av Rob-E 

– Summertime shit! Handler om å rushe ut til Gardermoen, forventningsfull, på vei til L.A. Og litt om hverdagsbawling, som å få servert Sprite av flyvertinna. Øyvind Basmo gjør tryllekunster i studio og fikk refrenget til å høres ut som jeg er på noe robot-business.

«PLAYGIRLS VET» (feat. Playboy Rasmus)

Produsert av Basmo Family 

– Det er en dårlig skjult hemmelighet at selv om jeg rapper om at alle damer er hypp på meg, så har jeg definitivt flest gutte-fans. Men de siste årene har vi sett stadig flere mamacitas på konsertene, så jeg måtte lage en låt til dem. Sjarmøren Playboy Rasmus korer som en villmann her, og jeg er spesielt fornøyd med den Michael Jackson-inspirerte bridgen litt ute i låta. Big Ice har forresten snakket ned på det siste refrenget, det som er modulert. Han kaller det Grand Prix-shit.

«TANKER»

Produsert av Traxx FDR 

Traxx produserte som nevnt mange låter for en av mine favorittrappere, The Jacka (RIP!), og jeg vil tro at han hadde valgt denne beaten hvis han var i live. Låta handler om det livet som jeg lever, mayne.
Se også: Oral Bee viser deg hooden sin på Nesodden