Norsk blodig oppgjør mot homofobi – se videopremiere

12. sep 2014 kl. 00:00
(STIG INDREBØ)
Joakim Kleven er vanligvis i kulissene, men denne gangen har han laget en catchy sang, spilt i, klippet OG regissert musikkvideoen til låten.
Tidligere har den unge gutten blant annet hatt klipp og regi på nettserien Sweatshop som ble vist på Aftenposten.no. Ja, også har han allerede klippet musikkvideoer for artister som Alexander Rybak, Madcon & Snoop Dogg, Truls og Stella Mwangi. Nevnte vi at han bare er 21 år?
– Jeg har vært med på å lage mange musikkvideoer, men jeg ville gjøre noe annerledes denne gangen. Faktisk lage min egen video og låt med et tema som står meg veldig nært: Love knows no gender! Vi er kommet langt i kampen for homofiles rettigheter, men ikke langt nok. Derfor ville jeg lage en video som jeg håper kunne være med å bidra til full aksept.
Fortsetter under

(STIG INDREBØ)

«Scream it Out» er en sterk musikkvideo som den unge regissøren håper vil skape debatt rundt homofobi. Sammen med Abdul, en åpent homofil, muslimsk gutt spiller de et supersøtt kjærestepar i snutten. Da det nærmer seg slutten av videoen blir paret banket opp av en guttegjeng. Noe som trist nok er realiteten for veldig mange homofile verden over.  
Fortsetter under

(STIG INDREBØ)

Abdul, som er født og oppvokst i Palestina, har i mange år kjempet for homofiles rettigheter. Før han kom til Norge ble han holdt fanget (!) og torturert (!) av palestinsk politi på grunn av legningen sin. Abduls sterke fortid gjorde at Joakim ville ha ham med i videoen. 
– Abdul har opplevd mye og er ikke redd for å stå fram som åpen islamsk homofil gutt. Han har sin historie å fortelle og det er derfor jeg spurte han om å være med i videoen.
Responsen så langt har bare vært veldig positiv og fin. Fra kjente og ukjente. Låten endte på 46. plass på iTunes da den ble sluppet på mandag, noe Joakim var dødsfornøyd med.
– For meg er det jo videoen som er det viktigste å få fram. Budskapet og meg som regissør og klipper.
Se den sterke (og fine) videoen her:
  
 
– Håper folk får lyst til å spre videoen videre og vise at de har nulltoleranse mot vold og trakassering av homofile! 
PS: Allerede som 17-åring fikk Joakim fine ord fra Ray Kay