Norsk blockbuster-alarm: Traileren til Kon-Tiki

20. des 2011 kl. 00:00
THOR ALIAS PÅL SVERRE BLIR VÅT MED LIV ALIAS AGNES (CARL CHRISTIAN RAABE/NORDISK FILMDISTRIBUSJON)
THOR ALIAS PÅL SVERRE BLIR VÅT MED LIV ALIAS AGNES (CARL CHRISTIAN RAABE/NORDISK FILMDISTRIBUSJON)

– Selv om Kon-Tiki er det mest ambisiøse norske filmprosjektet noensinne, og at presset noe sånt medfører til tider er tøft, har vi også hatt en sommer med skyfri himmel, hundre soloppganger og solnedganger, og fantastiske mennesker rundt oss, sa regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg i en epost sendt til 730 i forrige måned.

– For oss er dette en drøm som går i oppfyllelse, og det var dager på denne produksjonen hvor vi alle sammen virkelig følte vi gikk i Thor Heyerdahls fotspor.

I august har den nesten 100 millioner kroner dyre filmen premiere, og i dag kom traileren som bekrefter at Thor & co visuelt sett har fått lekker Hollywood-vri:

Fortsetter nedenfor.
 

Kon-Tiki ble skutt på seks forskjellige locations, med Maldivene som siste stopp.

Synopsis fra Nordisk Filmdistribusjon:


I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis – og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

I filmen får vi se blant andre Pål Sverre Valheim Hagen,
Odd-Magnus Williamson,
Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, Agnes Kittelsen og Alexanders bror/Stellans sønn Gustaf Skarsgård.
 
Se også: Robert Redford <3 norske Joachim Trier