Nedtur for Elvira Nikolaisen

29. jul 2008 kl. 00:00
ELVIRA (SONY BMG)

Salgstall som hadde gitt noen artister kommersiell orgasme, er turnoff for andre artister. Elvira Nikolaisens «vanskelige andrealbum» Indian Summer har ifølge VG solgt 11 500, som er en flopp sammenlignet med hennes debut Quiet Exit, som solgte over 50 000.

NRK P3-musikksjef Håkon Moslet sier til avisen at dette er en stor nedtur, og at den dalende populariteten rett og slett skyldes at det nyeste albumet er svakere enn den første.

Nikolaisens manager Kathrine Synnes syns ikke salgstallet er så ille, blant annet fordi Elvira fortsatt er en ny artist, samt at det i dag er færre mennesker som kjøper musikk.

(Hvis man søker på Elvira Nikolaisen og Indian Summer på Google.com, lister det gigantiske nettstedet i skrivende stund først tre reklamefinansierte piratsider – som ulovlig deler ut albumet gratis – før de lister Elviras nettsted.)

VG skriver også at Nikolaisens kjæreste Christer Engen, tidligere trommeslager i Turboneger, er konkurs. I følge advokat Kristian Voie Danilesen skylder han omtrent 500 000 kroner i ubetalt skatt fra i 2000 og frem til i dag, noe han selv mener er feil.

Engen var med å produsere Elviras nyeste album.

Den 28 år gamle Rogaland-jenta, som er søsteren til rockerne Emil og Hilma fra Serena Maneesh og Ivar fra Silver, er aktuell med en utgivelse sammen med blant andre Mira Craig og Bertine Zetlitz.