nytt
Lady Gaga forklarer og beklager R. Kelly-samarbeid
Nå fjerner hun musikken de laget sammen.
JANNE MONSEN TVEIT janne@730.no  10. jan 2019 kl. 08.52FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

ROBERT OG STEFANI  AKA KELLY OG GAGA PÅ AMERICAN MUSIC AWARDS 2013 (MICHAEL TRAN/GETTY)

Lady Gaga har vært uoffisiell talsperson for overlevende etter seksuelle overgrep i musikkbransjen siden lenge før #metoo var et begrep.

32-åringen har siden tidlig i 20-årene fortalt om misbruk hun selv har vært offer for (av menn hun jobbet med i musikkbransjen), og hun har stått opp for og trodd andre, deriblant Kesha.

I sangen «Til It Happens To You», som ble laget til en dokumentarfilm om voldtekt blant studenter på universiteter i USA, synger hun om nettopp dette. Se sterk opptreden fra Oscar-utdelingen i 2016 her

Det er alt dette som har gjort det vanskelig for mange å svelge at Lady Gaga frem til i dag ikke har tatt avstand fra R. Kelly.

I 2013 ga de ut «Do What U Want (With My Body)» sammen. Låten ble sluppet som singel, men musikkvideoen, passende nok regissert av overgriperen Terry Richardson, ble for drøy til å ferdigstilles.

Her opptrer duoen på American Music Awards sammen: Kort tid etter teamet hun i stedet opp med Christina Aguilera, som synger de originale versene Gaga skrev til låten før R. Kelly ble hentet inn som gjest. 

Denne versjonen ble også sluppet på streamingtjenestene. I kjølevannet av Surviving R. Kelly har fans igjen tryglet Gaga om å ta avstand fra R. Kelly, noe hun omsider gjør torsdag morgen.

(Sikkert lurt med tanke på prisutdelinger og oppmerksomheten rundt A Star Is Born.)

New York-sangeren prøver å forklare bakteppet for samarbeidet med overgriperen, men sier at hun ikke vil komme med unnskyldninger. 

– Som et offer av seksuelle overgrep selv, så laget jeg låten og videoen i en mørk tid av livet mitt, skriver Lady Gaga. 

– Intensjonen min var å lage noe ekstremt trassig og provoserende fordi jeg var sint og fortsatt ikke hadde bearbeidet traumene som skjedde i mitt eget liv. 

Gaga sier videre at hun skulle ønske hun kunne gått tilbake i tid og i stedet tydd til terapi tidligere.

Nå vil hun fjerne «Do What U Want» fra iTunes og streamingtjenester, og hun beklager at hun ikke snakket ut om dette tidligere. 

Se forklaringen i sin helhet nedenfor. Se også: Ekkel Timbaland-video går viralt
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?