nytt
Zara Larsson «Give A Fuck» om kondom
Sammen med Carl Martin Eggesbø fra Skam.
 13. nov 2018 kl. 03.43FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
(GARETH CATTERMOLE/GETTY FOR (DUREX)RED) 

Som du kanskje vet - og muligens har erfart - er unge nordmenn fortsatt på klamydia-toppen i Skandinavia.

Zara Larsson skal slå et slag for at flere har sikker sex.

Altså ikke not one fuck given? Korrekt.

I forbindelse med verdens AIDS-dag 1. desember, oppfordrer svensken derfor nordmenn til å «Give a Fuck» - og samtidig støtte kampen mot AIDS.


I Norge fronter Carl Martin Eggesbø - Eskild i Skam - kampanjen på Instagram. Han har blant annet stilt spørsmålet: Hvilke dårlige unnskyldninger har du brukt eller hørt for og ikke bruke kondom?

Svarene som følgerne til Carl Martin ga, var av variert kvalitet. Her er noen av dem:

– Gutter kan ikke bli gravide... Pikken min ser stygg ut med kondom... Dusjer du med paraply?... Jeg har blitt sparket så mange ganger i ballene at jeg ikke kan få barn eller seksuelt overførbare sykdommer lenger.... Å bruke kondom er som å spise godteri med papiret på.... Jeg vet ikke hvordan jeg setter på en kondom.... Sædceller sover på natta... Vil du virkelig bruke kondom? Jeg har ikke brukt det på åresvis… Jeg er hvit og seksuelt overførbare sykdommer kommer bare fra minoriteter... Hvis jeg blir smittet av en seksuelt overførbar sykdom, da er det meningen... Det får pikken min til å svette skikkelig.

Zara har vært aktiv i debatten om sikker sex i mange år, og sammen med Carl Martin ønsker hun og åpne dialogen blant unge nordmenn.

I tillegg har Durex og den globale organisasjonen (RED) inngått et samarbeid til støtte for AIDS-saken. Alle nordmenn som nå kjøper Durex-produkter, støtter kampen mot AIDS i Sør-Afrika. 

Midlene som kommer inn ved salget av Durex-produkter, vil gå direkte til et prosjekt i Sør-Afrika, hvor 7,2 millioner mennesker lever med med HIV-smitte i dag.

Konklusjonen er altså: Bruk kondom, bro.

PS: Insta-klassiker fra Zara:


Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?