nytt
♫ Fra Stavanger til Malibu
Sløtface-bassisten går solo. Her er debuten, krydret med indisk folkemusikk og lyden av flymotoren ved siden av ham.
HODO MUSA HODOVODO@730.NO 23. jun 2018 kl. 03.53FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

A post shared by Lasse Lokoy (@lok0y) on


Lasse Lokøy alias Lokoy har spilt bass for Sløtface siden han var 16. Noe han fortsatt gjør. Men han gjør også seg selv. Nå er han ute med solodebutsingelen som tar oss fra Stavanger til Malibu.

Det har blitt stilig pop, litt til venstre for det du kanskje eller kanskje ikke så på Rådhusplassen i Oslo i går.

Singer-songwriter-bassist-produsenten har med seg gjesten Marie Ulven alias girl in red fra Horten.

Du får servert rytmer fra indisk folkemusikk, analoge synter og celloer sammen med sampling av lyder fra flyplasser og telefoner.

Altså et stykke unna gladpunken til Sløtface, som vant Urørt-finalen i 2015 og Spellemannprisen for fjorårets debutalbum Try Not To Freak Out.

– Det startet med at jeg skrev noen demoer som føltes litt utenfor rammene til Sløtface og som jeg bestemte meg for å fullføre selv, forteller Lasse.

– På det tidspunktet visste jeg lite om produksjon eller tekstskriving så prosessen har vært basert på «learning be doing», og derfor kan man si at hver låt har en eksperimentell tilnærming, og særlig da i produksjonen.

Fortsetter nedenfor bildet av girl in red.


Lasse, inspirert av James Blake, Laurel Halo, Jenny Hval, Lapalux og John Coltrane, laget låten mens han var langt oppe i skyene. Og det er ingen metafor. 

– «Malibu» hadde sin fødsel på et propellfly mellom Bergen og Tromsø da jeg drev å samplet noe indisk folkemusikk jeg hadde funnet på nettet sammen med opptak jeg gjorde av flymotoren i flyet jeg satt i. Deretter hadde jeg en hel dag på hotellet etter konserten vi hadde gjort med Sløtface og satte sammen grunnkompet til låten.
 
Hektisk unnfanging, men resultatet ble vakkert.

Sjekk ut debutsingelen til Lokoy med girl in red som gjest:Se også: Norsk videopremiere med Tromsø-swag i Oslo: – Jeg er den originale emo-rapperen!
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?