nytt
♫ 10 julelåter som fortjener mer oppmerksomhet 🎄
Hvis spillelisten din trenger mer variasjon.
CHRISTER DAVANGER christer@730.no 10. des 2017 kl. 04.56FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

LEI AV DE SAMME GAMLE JULELÅTENE? GI EN AV DISSE EN SJANSE DA VEL! (ISLAND / ECCENTRIC MUSIC)

Det finnes tre spesifikke tegn på at adventstiden har begynt for alvor: Snø faller og blir til slaps like etter, det blir sosialt akseptabelt å spise sjokolade hele uken, og Maria Mena forbereder seg på en heftig TONO-utbetaling etter at Cash for Christmas «Home for Christmas» har fått kjørt seg på radioen. 

Sistnevnte punkt funker for øvrig også med andre artister med juleklassikere som sikrer kassasuksess hvert år. Ifølge VG-Lista for denne uken er Mariah Carey, Kurt Nilsen og Wham gode forslag. 21/50 låter på Spotify top 50 i Norge er julelåter. 

Det vi prøver å komme frem til er at julelistene våre kanskje har blitt litt for forutsigbare. Selv om vi ikke har noe imot disse låtene (vi spiller dem jo til døde for en grunn), så finnes det faktisk en grense for hvor mange «Last Christmas»-covre man trenger i musikkbiblioteket. 

I den anledning har vi prøvd å finne frem en liten gruppe julesanger som ufortjent drukner i skyggen av Mariah, Bieber og resten av nissefesten, i håp om at de også kan få litt av kjärleken. 

Her er 10 julelåter du burde vurdere å legge under det musikalske juletreet ditt i år: 
 
 
<: John Williams – «Somewhere in My Memory» 

Er det egentlig noen skikkelig grunn til at denne her ikke kan spilles døgnet rundt på radioen?

Kongen av komponister John Williams gjorde egentlig denne her som temalåten for Hjemme Alene 2, men låten er for bra til at den bare kan være låten til filmen der Macaulay Culkin løper rundt og hyler i New York. 

  
>: Carly Rae Jepsen – «Mittens»

Hele verdens Carly Rae Jepsen har gitt oss så mye mer enn bare «Call Me Maybe», inkludert denne nydelige julelåten.

«Mittens» er nesten så klisjé som det blir («hendene mine er kalde, gi meg vottene dine og varm meg med din omsorg»), men Carlys nydelige stemme er den perfekte blanding av det melankolske og det håpefulle, og det blir det alltid godstemning av. 
 
 

&: Lily Allen – «Somewhere Only We Know» 

Denne låten føler vi har gått hus forbi her til lands. Ca hele UK strigråt til denne da den ble sluppet i sammenheng med kjøpesenterkjeden John Lewis’ årlige julereklame i 2013, som vår egen Aurora også gjorde få år etter.

Ms Allen har en fantastisk evne til å gjøre denne Keane-låten sin egen, og fortjener en plass på listen din. 
*: Pentatonix – «That’s Christmas To Me» 

Lei av popjulen? Er du litt en mer minimalistisk person som ikke trenger bjelleklang hver andre takt for å fortelle deg at det er jul? I 2015 droppet vokalgruppen Pentatonix et julealbum, som blant annet inneholdt denne harmoniske herligheten.  
 
 
 
o: Mariah Carey – «Oh Santa!»

Altså, vi vet, Mariah Carey som undervurdert julemusikk er et vanskelig punkt å selge, men vi kjører på fordi om.

 «All I Want For Christmas Is You» har kanskje gjort nissemor til den ubestridte dronningen av julemusikk, men den har også tatt oppmerksomheten fra andre juveler.

«Oh Santa!» var den ledende singelen fra mors Merry Christmas II You-album fra 2010, og er en sertifisert høytidsbop. Overprodusert og deilig fra første klang. O: Tone Damli – «Når Himmelen Dette Ned» 

Da Sogndalsdronninga / artisten Tone Damli droppet julealbum for tre år siden var fokuset hovedsakelig rettet mot mor-datter-låten og tittelsporet «Di Første Jul». Men, oden til baby Billie var langt fra den eneste verdige julelåten som kom på albumet.

Blant en rekke coverlåter dubbet på sogndalsk finner man en nydelig og nedstrippet pianoversjon av denne Anne Grethe Preus-låten, noe som kler den utrolig godt. 
 
 


s: Kylie Minogue – «Every Day’s Like Christmas»

Australias store popstjerne som aldri helt tok verden (USA) med storm slik hun skulle ha gjort, men som allikevel aldri slutter å gi.

Den originale og ikke-Kardashian-ske Kylie slapp julealbum i 2015, som blant annet inkluderte en jovial feature med Carpool-sjef James Corden og denne gaven her: 
 S: The Killers – «Don’t Shoot Me Santa»

Shoutout til alle stedene som aldri får snø til jul. The Killers slapp denne utradisjonelle julelåten i 2007 som en del av deres samarbeid med RED-organisasjonen for å bekjempe AIDS. (Brandon og gjengen gir generøst ut én julelåt hvert år for å samle inn penger til formålet).

Denne her har satt seg spesielt godt fast, mye på grunn av hvor fantastisk bisarr den er. 
  


e: Melanie Thornton – «Wonderful Dream (Holidays Are Coming)»

Det føles som om Coca Cola slipper én låt hvert år for å markere at julen fortsatt i stor grad er en Cola-høytid.

Vi setter selvsagt stor pris på årets Sandra Lyng og Vidar Lill-samarbeid, men dersom man skal velge kun ÉN Cola-låt å tilbringe julen med, så burde det egentlig være denne klassikeren fra 2004.
 


<0: Craig Armstrong – «Portoguese Love Theme» (Love Actually Theme

Sist, men så absolutt ikke minst. Man trenger ikke ord for å kunne spre godstemningen, noe komponist Craig Armstrong beviser her med dette stykket fra den muligens fineste julefilmen i historien. ❤️BONUS: Ønskereprise fra da mor briljerte med denne live ❤️ 
 
 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?