nytt
relaterte saker
Norsk video #1 på YouTube
Gigaboost for Gaga grunnet norsk regi.
Gisle G. Stokland gisle@730.no 30. okt 2008 kl. 09.05FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

RAY KAY MED LADY GAGA OG HENNES ENTOURAGE (PRIVAT)

Du har kanskje lagt opp et bøffa klipp på YouTube som har blitt sjekket ut et par tusen ganger? Stilig. Hva med å filme noe selv som blir det mest sette på YouTube? Enda kulere.

Onsdag var Ray Kays nye video «Poker Face» med Lady Gaga klippet som ble sett flest ganger på Googles gigantiske nettsted. Nordmannens flashy godbit er på noen dager allerede sett nesten 400 000 ganger. (Men det er - som alltid - mange andre filer på YouTube med samme video som er spilt mye.)

I skrivende stund er «Poker Face» dagens nest mest sette.

På amerikanske iTunes - akkurat nå - er klippet på 7. plass på listen over de mest nedlastede musikkvideoene, og har fått 50 anmeldelser, med et snitt på 4,5 av 5 mulige stjerner.

Reinert K. Olsen, som den Los Angeles-baserte 30-åringen egentlig heter, forteller 730.no at han naturligvis er lykkelig over responsen.

- Det er veldig kult å oppleve sånn fantastisk feedback. Bra for både meg og Gaga selvfølgelig, sier Ray Kay til 730.

- Jeg mener at en bra video er en video som er unik på en eller annen måte. De videoen som blir husket, har noe som gjør at folk legger merke til den, enten det er storyline, konsept, redigeringsteknikk, mote, farger, lyssetting, etc. som er unikt. Og denne videoen har definitivt noe spesielt ved seg. En stil og verden som er annerledes. Så jeg skjønner godt at den får oppmerksomhet.

Se Ray Kays kliss nye, gigapopulære Lady GaGa-video.

Videoen er hans første for det enorme musikkselskapet Interscope, som har mange av verdens største artister i stallen, og nordmannen mener jobben med den blonde 22-åringen fra New York er gunstig.

- Det er selvfølgelig bra for min egen karriere å gjøre slike prosjekter. Forhåpentligvis blir det mer samarbeid med Lady Gaga, vi har i alle fall blitt venner nå, sier regissøren med (det som over telefonen virker som) et smil.

Det startet med at GaGa var så full at hun bare ville danse.

(Den offisielle YouTube-siden med Lady GaGas nye video, som Universal har lagt opp, kan kun spilles av i USA. En av årsakene til at det settes geografiske begrensninger på visninger, er at Google i noen tilfeller har begynt å betale vederlag for materiale benyttet på deres sider. Det betyr at hvis du er en artist som har en låt på YouTube, som du selv har laget, kan du få penger for hver visning, på samme måte som radio, butikker og andre som benytter seg av musikk, betaler Tono-avgift til artistene.)

Perez Hilton elsker Ray Kay.
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
Ida Jah
Det er ingen sanger kulere enn Just Dance akkurat nå, men videon til denne er dødskul. Få hun dama til norge, hun lager party.
okt 30 2008 kl. 11.40
Jenni
Fett! Funny dame det der
okt 30 2008 kl. 12.30
Bjorn
Gooni googi I like me som Gaga!
okt 30 2008 kl. 12.52
Tessa To
Jeg kjøpte album og hører ofte på det. Jeg syns også videoen er veldig tøff og bra laget MEN det er rart at dette er den nye singelen. Hun har lett 3-4 andre mye bedre låter.... men men kanskje det funker likevel
okt 30 2008 kl. 13.27
Josie
A very nice look!
okt 30 2008 kl. 18.11
haukteto
fy fader hun er bra
okt 30 2008 kl. 20.39
Alx
Imponert over hvor raskt Ray kay har blitt så god. Husker at jeg likte Barcelona og Live from Pass It og Winta videoene hans men nå et par år senere ser det 500% bedre ut. Nå bør R lage en stor film Hollywood style.
nov 08 2008 kl. 17.45
 Kommenter denne saken her. (Uten å registrere deg.)
Ditt navn (eller kallenavn)
Din epostadresse (vil aldri vises)
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?