nytt
relaterte saker
- Michael Jackson er ikke død
Norsk 2009-prat om popkongen.
GISLE G. STOKLAND gisle@730.no 26. jun 2009 kl. 21.40FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
Denne saken er fra 2009, rett etter at Michael Jackson døde:Fem av Michael Jacksons soloskiver, Off the Wall, Thriller, Bad, Dangerous og HIStory, er i toppen av listen over verdens bestselgere, fordelt på over 750 millioner solgte. Michael Jackson har altså mange fans som i dag sliter med å forstå at han er borte.

Et brått dødsfall som ikke blir lystigere av å tenke på at trebarnsfaren sannsynligvis levde den siste delen av sitt liv med store smerter i kroppen og sjelen.

Mitt største Michael Jackson-minne er først og fremst verdenspremien på hans 14 minutter lange, (da) absurd skumle John Landis-regisserte video til «Thriller» i sovepose på stuegulvet hos tante Torill på Tåsen (hun hadde de svenske kanalene) i 1983, fulgt av Bad World Tour-konserten i Gøteborg sommeren 1987 (med Bad-tee og -silkepannebånd).

730 tekstet journalister, artister, DJ-er, tv-stjerner og glamourmodeller og spurte hva de synes om MJ og hvilken låt de liker best.Wisnu (artist)

- Michael er en legende. He was and will remain the King of Pop. Hele familien min har vokst opp preget av både hans musikk og lyrikk, slik han kommer til å bli husket. Låt: Så mange. «Gone to Soon», «Will You Be There», «Man in the Mirror», for å nevne noen.Espen Eckbo (skuespiller)

- Det begynte med at jeg ble besatt av bassen og det jeg kalte «hikkestemmen» i «Billie Jean» da jeg var 10 år. 25 år etter er jeg fortsatt besatt. Men nå også av rytmene, melodiene, dansen, videoene, tekstene, filantropien, ryktene, genistrekene, banalitetene, suksessen og tragedien... Jeg kan ikke skjønne annet enn at alle kunstarter og fagområder har fått en indrefilet på sølvfat med legenden om Michael Jackson.Thomas Talseth (VG)

- Michael Jackson lagde tre album, Off the Wall, Thriller og Bad, som for alltid vil stå som noe av det ypperste innen popmusikk. Thriller-suksessen var imidlertid skyldig i å gjøre musikkbransjen, og til dels også popmusikk, til noe litt usunt selvforherligende og stormannsgalt, uten at dét forringer den kunstneriske prestasjonen.

- Utover dette var Jackson en drøm for oss journalister, og samtidig en fyr det var veldig synd på. Jeg skulle ønske at livet hadde behandlet ham bedre, for jeg tror han var en fyr med et stort hjerte.

- «Wanna Be Startin' Somethin'» har så mye action som det er mulig å putte inn i én låt.Sichelle (artist)

- Jeg elsker ham! Hvem gjør ikke det, alle har jo et forhold til musikken hans. Jeg husker veldig godt at «Black or White» var yndlingssangen min da jeg var fjortis. Ubeskrivelig trist at han er død.Jørg-1 alias Joddski (artist)

- MJ er helt kul, men jeg er ikke kjempefan personlig og har ikke noe nostalgisk forhold til de gamle greiene. Jeg synes «Beat It» var tøff da jeg var kid fordi Eddie Van Halen spiller gitar. Når det er sagt så har vi ofte fått høre at Jan Steigen og jeg er norsk hip-hops svar på MJ og Bubbles. Steigen er Bubbles da.Mats Lie Skåre alias Slipmats (produsent)

- Da jeg leste biografien til Michael Jackson et par år tilbake gikk det opp for meg hva han faktisk har utrettet gjennom alle disse årene.
 
- Lite visste jeg, da jeg som drittunge satt på gulvet i stua og så på videoer som «Remember the Time» eller den i sort/hvitt med Naomi Campell («In the Closet»), at denne mannen allerede hadde holdt det gående i nesten tjue år. That's a superstar for ya!

- Låt: Hva gjelder låtene hans er jeg generelt blodfan av bortimot alt han har gjort med Quincy Jones. Men som det R&B-trynet jeg også er, elsker jeg selvfølgelig ballader som «I Just Can't Stop Lovin' You» og «Human Nature».
 
- Fun fact: Det var også disse låtene som fikk Thomas Eriksen og meg til å bonde way back in 2003, da vi stilte oss opp i studio med en kasse pils og omlag 80 tilgjenglige vokalspor for å lage vårt eget gospelkor på en låt vi jobbet på. Innflytelsen hans på moderne populærmusikk er udiskutabel.
 
- Rest in peace, you crazy genius. Team opp med Elvis nå, og ta med dere 2Pac på remixen!
 


Mats Borch Bugge (NRK P3)

- Michael Jackson var en enorm artist. Han var alt i ett, og traff nesten hele verden uavhengig av etnisitet, smak og alder. Han var en talentfull sanger, en eksepsjonell danser og visket ut mange musikalske grenser med sin blanding av disco, pop, R&B og rock.

- Låt: Oj, den var vrien... «Beat It».Celine I. Aagaard (Topp)

- Jeg har digget Michael Jackson siden jeg fikk Bad på kassett back in the days. Så ham live på Valle Hovin og hadde billletter til den konserten hans nå i London. En legende er død. Beskjeden kom som et sjokk i går natt på Hove.

- Låt: «Thriller» og «Beat It».Elisabeth Carew (artist)

- Jeg elsket Michael Jackson, og jeg er sjokkert og lei meg. Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Låt: Umulig å velge, kanskje «The Way You Make Me Feel».Harald Sommerstad (Minor Majority)

- Han var legendarisk før sin død og har definert popmusikk i en årrekke. Låt: «Dirty Diana».Sverre Bjørnsen (NRJ)

- MJ var et sjeldent musikalsk geni, og som de fleste genier var nok de andre antennene tilsvarende korte. Mange artister burde merke seg hvor flink MJ var til å utnytte sine produsenters fulle potensiale. Quincy Jones har for eksempel aldri klart å gjenskape samme kvalitet solo eller med andre artister.

- Låt: «Human Nature». Fantastiske harmonier og hans typiske evne til å bruke stemmen som perfekt instrument i miksen. Rett og slett kosemoseoverdose.Daniel Gude alias DJ Nuhhh (DJ)

- Min generasjons største popartist. I barndommen var han mitt store idol, og jeg var nærmest besatt av hans musikk og image. Han var nok den artisten som startet min store interesse for musikk, som har fulgt meg resten av livet, helt siden jeg hørte Off the Wall og Thriller-albumene.

- Det er nesten umulig å plukke ut enkeltlåter som favoritt fra hans fantastiske katalog. Off the Wall, Thriller og Bad er for meg tidenes popalbum, som kan spilles fra start til slitt, hvor nesten hver sang fremstår som en favoritt når man hører dem.Negar Khan (modell)

- Michael Jackson er og har vært min inspirasjon siden jeg var liten. Jeg ble interessert i musikk på grunn av ham, og han er en person som jeg så opp til når det kom til talent, suksess, stil og energi.

- Da jeg var liten hadde jeg en samling av t-skjorter med hans bilde. Jeg vet det ikke kommer til å komme en annen Michael Jackson. Han er king of pop og det kommer han til å være for evig. Michael er ikke død, hvis du spør meg. Han lever videre i hjertene til mange millioner mennesker. Takk for inspirasjonen, R.I.P.

- Låt: «Will You Be There» på grunn av teksten, som representerer hans liv, samtidig som andre kan kjenne seg igjen i det han synger om.Dansken (Yoga Fire)

- Hva jeg synes? Jeg synes han er død. Og jeg synes det er synd. Han var filmmusikken i livene til en hel generasjon. Han var kongen. Kongen er død. Lenge leve kongen!

- Låt: Listen er lang, men må jeg velge en blir det «Smooth Criminal». Genial låt og anthem til en periode i livet som jeg aldri glemmer.Audun Vinger (Vinduet)

- Jeg har aldri vært spesiell opptatt av «fenomenet» MJ, og var ikke en typisk blodfan av ham da jeg vokste opp. Men jeg har meget stor respekt for den rikholdige låt- og albumkatalogen hans, fra The Jackson 5 og helt opp til Invincible-plata på 00-tallet. Et skikkelig musikalsk menneske med et unikt avtrykk.

- Jeg kan vanskelig tenke meg en finere låt enn «Human Nature».Feven (artist)

- Hvis det ikke hadde vært for Michael Jackson, hadde jeg ikke rørt en mikrofon. Han har alltid vært mitt største idol og inspirasjon, dypere enn musikken. Hans pleide å være et forbilde for en livsstil uten narkotika, noe som traff meg og som har fortsatt å gjøre det. Jeg har hatt æren av å få oppleve alle hans tre konserter i Sverige. Den første da jeg var 12 år. Jeg løy til moren min og tok toget 5-6 timer til Gøteborg sammen med tre venner. Vi kom faktisk i et blad fordi vi var de første som stilte oss utenfor arenaen, 3-4 dager i forveien. Min stakkars mor klarte ikke å gjennomsku mine kreative løgner.

- Så Michael betyr mye for meg og jeg er fullstendig knust av hans brå bortgang. Jeg har ikke ord.
 
- Jeg vil gjerne takke deg, Michael Jackson, for alt du har gjort for meg uten at du vet det, og for alle juvelene du har etterlatt deg som vi kan nyte resten av våre liv. For alltid Michael.

- Låt: For mange.Ray Kay (regissør, fotograf)

- Michael var en legende. Ingen har lagd så bra musikkvideoer som ham, og ingen kan måle seg med ham i dag. Mange av hans videoer har vært inspirerende for meg. R.I.P. MJ.

- «Billy Jean» er min favoritt. Den første musikkvideoen jeg tok opp på VHS da jeg vokste opp var «Bad». I dag synes jeg fremdeles den er blant de beste gjennom historien.Chirag fra Karpe Diem (artist)

- Det skal godt gjøres å overvurdere Michael Jacksons rolle i pophistorien. Låt: «Black or White».Alexandra Joner (artist, danser)

- Synes han er en fantastisk musiker, danser og entertainer. Han gir det folket vil ha og vi elsker alt han gir oss. Tittelen king of pop er ikke oppskrytt. Jeg liker «Thriller» og «Smooth Criminal» veldig godt, de vil for alltid får foten til å rykke.DJ SoulShock (NRK P3)

- Michael Jackson var verdens største popartist og en av favorittartistene mine. Han utgjorde en stor del av min og 99% av verdens oppvekst og vil aldri bli glemt.

- Det er umulig å velge en favorittlåt. I går spilte jeg MJ i over en halvtime og alle kunne tekstene utenat og kunne gjerne hørt på alle i en time til.
 
- Han har for mange utrolige bra sanger. Noen av favorittene mine idag er «Beat It», «Smooth Criminal», «Bad», «Give in to Me», «Scream», «Rock With You» og kanskje 20 til som jeg elsker.
 


Stella Mwangi (artist)

- Michael er og vil alltid være kongen av musikk, og han vil leve for alltid i musikkverden. Han har vært en stor inspirasjon for mange.

- Låt: Dette er vanskelig, for hver eneste sang har truffet meg på repeat i hodet etter første lytt. Lenge leve MJ!Mari Midtstigen (Elle)

- Michael har åpenbart vært en av vår tids mest innflytelsesrike artister, både som musikalsk geni, men også i det at han har vært en enormt sterk personlighet. Klesstilen hans har vært til inspirasjon for uttalige designere og stylister.

- Jeg er veldig glad i «Smooth Criminal».Samsaya (artist)

- En stor inspirasjonskilde og et unikt talent som ikke bare underholdte, men samlet folk.

- Låt: «Heal the World», «Man in the Mirror» og «Human Nature» er noen få av mine mange favoritter.Pia Skevik (NRK P3)

- Michael Jackson berørte tre generasjoner med musikken sin og jeg personlig vet at livet mitt ikke hadde vært det samme uten den.
 
- Han er den eneste personen jeg ikke har møtt som virkelig har påvirket mitt innerste, private følelsesliv - med unntak av (den forrige) paven.

- Jeg pleier å spørre mamma hvem hun liker best av de fem barna sine, og da får hun alltid en sinnarynke mens hun proklamerer at vi betyr like mye.
 
- Jeg har det nesten sånn med alle MJ-låtene, men akkurat må det bli «I Just Can't Stop Loving You», 'cause I just cannot.
 


Christer Falck (realitystjerne, musikkfyr)

- MJ: Flink sanger, grei danser og en fucked up motherfucker som hadde en fin periode fra 1979 til 87 på grunn av en fantastisk produsent. Etter det: Selvdestruktivhet på sitt aller verste. Låt: «Don't Stop 'Til You Get Enough»Janni Santillan (artist)

- Han er genial og kommer alltid til å være kongen. Låt: «Man in the Mirror».Ida Fladen (NRJ)

- Jeg har aldri vært den superfanen jeg kanskje burde ha vært, men har selvfølgelig, som alle andre, et personlig forhold til alle låtene hans. Til tross for alle skandalene, vil han kun bli husket for fantastisk musikk, det sier en del.
 
- Det er helt vilt å skulle velge ut én MJ-låt, men jeg slenger ut «I Want You Back» med The Jackson 5.Sigrid Hvidsten (Dagbladet FREDAG)

- Michael Jackson var ikke kongen av pop, han var guden av pop. Mannen omdefinerte både popmusikken og popestetikken, og skrev udødelige danesegulvklassikere. Det er så sykt rytmisk og raffinert. Og det fine er at alle, og da mener jeg absolutt alle, blir flinke til å danse til Michael Jackson.

- Låt: Da jeg var fire-fem fikk jeg «Beat It» på singel av tanta mi, det var den første plata som var min, og jeg er fryktelig glad i den. Det er likevel «Wanna Be Startin' Somethin'» som er min favoritt fordi den er fantastisk å danse til, men samtidig også fullstendig uforutsigbar. Veldig MJ!David Eriksen (produsent)

- MJ har for meg alltid vært den største, mest komplette artist. Thriller er kanskje det beste albumet som er laget, men den beste låta for meg er fra platen før, «Don't Stop 'Til You Get Enough». En produksjon så enorm og fantastisk vokalprestasjon. Jeg er i Los Angeles nå, og merker hysteriet på nært hold.Tommy Tee (produsent)

- MJ er kongen! Nesten umulig å velge en låt, men «Don't Stop 'Til You Get Enough» er en av mange no-brainere.Linni Meister (modell)

- Hvordan kan du spørre meg om hvilken sang jeg liker best, når alle sangene er like bra? Jeg klarer ikke å bestemme meg. «You Are Not Alone», «Speechless» og «Heal the World» er låtene jeg føler passer best å nevne nå. Jeg har gått med klump i halsen i hele dag, og jeg får frysninger når jeg ser ham på TV eller hører ham på radioen.
 
- Jeg spiller musikken hans ofte, spesielt i bilen, og for litt siden sa jeg til broren min, som også er blodfan, at det hadde vært kult å åpne et utested hvor de kun spilte hans låter. Og så døde han?! Musikken lever videre og jeg håper han sprer glede der han er nå.

- Media bygger opp kjendiser for så å rive dem ned igjen. De glemmer at de har følelser og hjerte som alle andre. Halvparten av dem som gråter har vært med på å ødelegge ham og hans navn, men ikke vi som er fans.
Han vil alltid være en helt og kongen av pop for meg.

- Jeg var 6 år da Budstikka (lokalavis i Asker og Bærum) skrev noe dritt om ham for første gang, og da begynte jeg å gråte og skrev et klagebrev til dem. Mamma lo og sa at hun skulle sende det, men jeg tror ikke hun gjorde det, hehe.

- Jeg synes hans dødfall er utrolig leit, men nå kan ingen plage ham lenger.

- Håper han synger for moren min. Hun elsket ham også.


tags:  Michael Jackson | pop | R.I.P.
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
Ninana
P.Y.T. (Pretty Young Thing) er best.... Love you Michael. Fy faen så utrolig bra du så ut.
jun 26 2009 kl. 23.43
henfjel
"Rest in peace, you crazy genius. Team opp med Elvis nå, og ta med dere 2Pac på remixen!" Slipmats om Michael Jackson. Vil gjerne høre den remixen! XD
jun 27 2009 kl. 00.11
Neverland
Go Linni Meister!
jun 27 2009 kl. 06.18
Ha. ha
BREAKING: Last Piece of Michael Jackson Dies. King Of Pop Dead At 12 The singer leaves behind a large body of hits, 25,000 unopened toys, and nearly $400 million of debt. http://www.theonion.com/content/news/king_of_pop_dead_at_12
jun 27 2009 kl. 07.00
La Lia
Not funny!
jun 27 2009 kl. 08.31
Musa
Faen så mye han har blitt disset opp gjennom livet. Tror ikke han var happy noen gang engentlig. Han ble slått med belte som liten etc.
jun 27 2009 kl. 09.32
Ida J
Jørg-1 burde høre litt mer på MJ.
jun 27 2009 kl. 10.02
PK!
Noe som bør nevnes, som er ganske sykt, er hvordan hans gamle musikk utrolig nok fortsatt høres FUTURISTIC ut, i motsetning til mesteparten av pop'en som blir utdatert etter et par år. MJ er definisjonen av tidløs.
jun 27 2009 kl. 13.30
Rosainni
Visste at Espen Eckbo skulle bli skikkelig deppa. Det ikke mange vet er at han er en priceless MJ danser!
jun 27 2009 kl. 15.18
P
Pharrell Williams:
 
- It is hard to say if there is a greater song than "Billie Jean".
 
- I think there will never be a song like this one again, with this bass line, with this kind of effect, this eternalness, this perfection.
jun 27 2009 kl. 17.06
Side 1 av 2 1 2 > >>  
 Kommenter denne saken her. (Uten å registrere deg.)
Ditt navn (eller kallenavn)
Din epostadresse (vil aldri vises)
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?