Mensen, inkludering og grovis – se 230 nye emojis!

7. feb 2019 kl. 00:00

ENDELIG? (EMOJIPEDIA) I år kommer Emoji 12.0, altså et nytt sett med flotte symboler du kan bruke for å uttrykke deg visuelt.

Mange av de nye ikonene handler om inkludering – vi får mennesker med stokk og rullestol (både manuell og motorisert), døve menn og kvinner, personer med høreapparat, førerhund (<3) og så videre. 

Emoji 12.0 byr også på par som holder hender i alle mulige formasjoner, her kan du velge og vrake i både kjønnsidentiteter og hudfarger. Vi får også et estetisk vakkert hvitt hjerte. 

Bloddråpe er også å finne på listen til Emoji 12.0, til stor glede for alle som har savnet en mensen-emoji.

En annen emoji som kan tolkes på flere måter er «pinch»-emojien – en håndbevegelse som indikerer at man holder noe lite. For eksempel en klype salt, eller… Du vet. Det perfekte svaret på uønskede dick picks. På matfronten finner vi endelig (?) falafel, vafler, smør og hvitløk, og både dovendyr, flamingo, stinkdyr og oter blir nå inkludert i dyrenes verden. 

Emojipedia har tegnet sine versjoner av en haug av de nye tegnene. Dette er altså ikke de endelige versjonene til f.eks. Apple, som kan velge å slippe sine helt egne tolkninger av emoji-beskrivelsene. For ikke å snakke om Android-utgavene 🙂 

Se høydepunktene her: 

Se også: Vi har sett nye Sophie Elises verden og sitter igjen med 17 spørsmål