– Mannen virker splitter pine gal

23. okt 2008 kl. 00:00


Her kan du høre den nye Guns N’ Roses-singelen, fra Chinese Democracy-albumet som utrolig nok ser ut til å komme i salg i neste måned.

Ekspertene går fra misfornøyd til brukbart happy med låten.

– Er dette det vi har ventet 15 år på?, spør en morgenvert for New Jerseys radiostasjon WHTG da Billboard ber om hans mening. – Hvor lenge ventet vi på det tredje Boston-albumet? Husker du hvordan det endte?

– Endel eldre Guns-låter tester bra, men det betyr ikke at denne kommer forbi startsporten, sier en representant for Philadelphia-stasjonen WMMR, som legger til at mange i byen er sure grunnet et stygg konsertkansellering.

Iowas KFMW er mer fornøyd. – Jeg må innrømme at jeg måtte høre på den endel, men “Chinese Democracy” er skikkelig bra, synser deres positive programsjef. – Den er noe som lett kunne vært på Use Your Illusion. Ganske lik “It’s So Easy”, med Axls varemerkeskriking og lyse vokal mikset under hans lavere vokal, låten rocker! Telefonstorm med en gang.

P3 var den første norske stasjonen som spilte singelen, og musikksjef Håkon Moslet er ganske tilfreds.

(Les nedenfor.)

– Låta er overraskende bra, med gjenkjennelig vokal og Guns-klang. Det er en vital comebacksang. Det hadde jeg aldri trodd, sier Moslet, som likevel ikke tror den vil bli en stor rockehit, sier han til Dagbladet, og legger til at han syns det er helt meningsløst at Axl har brukt så lang tid. – Mannen virker splitter pine gal. Og det er fascinerende at han nå får dette til.

– Det er en passe fengende rockelåt, med kule riff, gjenkjennelig Axl-vokal og bra driv, forteller NRK Pyros Asbjørn Slettemark til avisen.

– Axl er jo åpenbart ikke helt vel bevart. Han ser ut som en degenerert kattekvinne, er uberegnelig på og av scenen, og sier forstyrrende ting de få gangene han prater offentlig. 
– Men samtidig er han en av hjernene bak Appetite For Destruction, og når regnskapet skal gjøres opp er det vanskelig å krangle mot det.