Madcon holdt på å brenne ned gitarhytta til Kurt Nilsen

15. mar 2018 kl. 00:00
NÅR DU FÅR FORTELLE RØVERHISTORIER PÅ VIDEO

NÅR DU FÅR FORTELLE RØVERHISTORIER PÅ VIDEO (SKJERMBILDE/YLTV)

Madcon har omsider sluppet oppfølgeren til norskdebuten Contakt fra 2012, enkelt og greit døpt Contakt vol. 2.


Her hører vi igjen den hardere, råere og mer avkledde siden av Yosef og Tshawe.

Så hvis du synes låter som «Don’t Worry», «Beggin’» og «Glow» blir i det festligste laget..

Sjekk ut Contakt vol. 2:

Men hva betyr alt sammen? Og hvordan ble låtene til? I YLTV-videoen nedenfor minner Madcon om hvor funny de er.

Se «Spor for spor»:

Intervjuet ovenfor er ikke langt, men vi vet at mange av dere ikke orker å se videoer.


Så vi har skrevet et KORT sammendrag av det gutta forteller:


«Shoo»

– Den første låta vi laget til skiva. Vi ville fortelle historien ordentlig, uhemma, uredigert. West coast gangster shit-låt. «Shoo» ble vår versjon av Dr. Dre-debuten The Chronic.

«Over» (med Petter)

– Tung! Dum! Laget på gitarhytta til Kurt. Kaos hytte! Vi holdt på brenne den ned. (…) Følelsen av å lage den var som når du kommer over kneika på tredemølla.

«Hør’a»

(Yosef): – Første jeg spytta på norsk på fem år. Tshawe står og filmer med den jævla telefonen sin så jeg nesten dunker i den. «Heeelt rått brusjan!».


Ting & tang» (med Arif)

– S/O til Arif! Hvor er han fra egentlig? Han ser nesten litt arabisk ut. Nei nei han er fra Tanzania, Zanzibar? Hva heter han slemme i Aladdin? Han kunne vært Jafar. Uansett, han er en lite flau fyr. Det trenger vi mer av. Han tør.

«Kaos»

– Vi snakker om å være i faresonen. På et eller annet tidspunkt treffer du veggen uansett. Her kræsjer det. (…) Jævla viktig å få med seg det siste verset til Tshawe her.

«Gåsehud» (med Unge Ferrari)

– En av Tshawes favoritter. S/O til Unge Ferrari. Han knakk den låta der.

«Kom» (med Sisi og Lars Vaular)

– Vaular og søsteren vår Sisi! Tjommien! Det var sporty av ham å hoppe på en sånn låt. Det er en lættis, intellektuell måte å skildre likestilling på. (…) Det var jævlig fett å høre Sissi rappe, det fortjener hun mye skryt for.

«Drimmedua» (med Kamelen)

– S/O til tjommien Kamelen, håper du er uttafor nå brusjan! Vi må ha en kjeltring på hver skive. Forrige gang var det Jesse (Jones, red.anm.), nå var det Kamelen. Jævla fet låt.

«Contakt» 

– Det er en litt «girl power»-låt. Makten ligger i kvinnens hender. Den er sexy, det er en festlåt. Alt kan ikke være Izzat og gata. Mange har sagt at «Contakt» er mest Madcon.

«Tårer» (Med Vinni)

– Vi har mista folk, folk som har gått på de mest brutale måter. Det kunne gått andre veien for oss også. Vi er ydmyke ovenfor det faktumet. Og trist for at noen venner ikke er her for å dele disse erfaringene med oss. Og glade for at nye mennesker er det. Som vi har skapt fra pungen.

«NeS»

– «NeS» er kort for «Nødt eller sannhet». Den tøffeste låta å skrive. Jeg nevner en god bror av oss som gikk bort fra oss. Han er en stor del av vår historie.

«Dum»

– Den perfekte måten å runde av skiva på. Den viser hvem vi er.

Se også: MARS føler seg som Tshawe – se videoen