Ler av runkende journalister

24. mar 2010 kl. 00:00
A GOOD INDIE/CRED-LOOK (ERIK BY ERIK/BONNIER)
«Ruter» har vært i salg i seks uker og på VG-lista nesten like lenge, men denne uken slapp Karpe Diem gatesingelen/b-siden «Sminke» i salg. Den Tommy Tee-produserte låten, med den amerikanske gjesten Masta Ace, er et slags lekent kåseri over musikkbransjen, hvor både journalister og ansatte i flere musikkselskap blir name-droppet.
Chirag, som er i Rio de Janiro med Magdi for å spille på et svært FN-arrangement med blant andre Samsaya, tekstet oss følgende kommentar om «Sminke»:
  – Det var en ypperlig sjanse for oss til å kødde med alle artister som lanseres som en person som alle med hjerne i Oslo vet at de egentlig ikke er. Vi har alltid ledd oss i hjel av innflytterjournalisten som runker til gangsterlansering eller den nyeste kunstnersjelen som nærmest er for kul til å gi ut plate.
(Artistene det gjelder kjenner seg kanskje igjen.)
Deretter fikk vi en MMS fra Chirag:
– Her er forresten utsikten fra hotellet mitt i dag.
RIO DE JANIRO 24. MARS (CHIRAG RASHMIKANT PATEL)
Se også: Samsaya snikstarter bikinisesongen 
Vi svarte Chirag med et vårbilde fra Oslo:
OSLO 24. MARS (730)
Last ned/hør «Sminke» (og «Ruter») hos iTunes her.
Skryt: Karpe Diems svenske, Astma-produserte flørt, med Andreas Grega, er den 3. mest spilte norske låten på norsk radio denne uken (#6 på Hit 40), kun slått av Bjørn Johan Muri og donkeboy. Singelen har allerede solgt til gull (over 5000 eks).
Albumet Aldri solgt en løgn (really?) kommer i salg 19. april, og har også produksjon fra Nasty Kutt. Deres forrige plate, Fire vegger, har solgt over 40.000 eks.

I år ble Karpe Diem Spellemann-nominert for denne Chirag-boostende, Tone Damli Aaberge-fine videoen:

Mer nedenfor.


Drømmen om å bli stjerner i Sverige via Skavlan har Karpe muligens utsatt; 22. april spiller de iallefall hos konkurrenten TV2 og deres flaggskip Senkveld.
 
I forrige måned satte de Oslo Spektrum på hodet: Se bilder
I dag ble Karpe Diem, Lars Vaular og Q-Tip bekreftet til Øyafestivalen.
Video: Chirag og Magdi kaster skjorta i Syden