Kendrick Lamar til Oslo

23. okt 2012 kl. 00:00

Etter å ha spilt på Hovefestivalen i sommer, tar Kendrick Lamar turen til Rockefeller i Oslo 12. februar. Billettene kommer i salg fredag 26. oktober kl. 10:00.

Bonuspreik: Hypen er så stor at endel populærkulturelle kjekkaser sikkert begynner å sutre snart. Men hypen er ekte: Kendrick Lamars andre album good kid, m.A.A.d city er en av de beste majorlabel-debutene (Aftermath) i hip-hop på mange år.

Forsetter nedenfor.

Det høres ut som 25-åringen har fått lage konseptskiva han ville. Vi får iallefall være med på deler av hans oppvekst i Compton, med alt fra vold og religion til kjærlighet og utroskap som røde tråder. Skits mellom – og i – låtene fletter det hele sammen med trivielle bidrag fra familie og venner.


Som blant annet:

«Any n*gga could kill a man. That don’t make you a real n*gga. Real is responsibility. Real is taking care of your motherfuckin’ family.»

Ektere prat enn hele Rick Ross’ katalog.

Rappingen til Kendrick er tipptopp og variert. Fra laidback, til nesten litt Bone Thugs-n-Harmony-ish på tøffe «Swimming Pools» til hissig på «M.A.A.D City». Låten har forøvrig en ekstra låt i låten, med den 45 år gamle Compton-veteranen MC Eiht (som spilte på Rockefeller for 20 år siden). Et stor bonuspoeng i seg selv. Ellers gjester også hans nye mentor Dr. Dre, Jay Rock og Drake, mens den lekre produksjonen er fra blant andre Just Blaze, Tha Bizness, Hit-Boy, Pharrell, Terrace Martin og danske Tabu (Suspekt).


Last ned deluxe-versjonen med 17 låter og booklet’en her.
 
Se også: – Kendrick er den nye Bob Dylan
 
Sees på Rockefeller, yo.