Kaveh: – Dreamon representerer det jeg frykter mest med norsk rap

22. mar 2013 kl. 00:00
KAVEH (KATRINE FAGERLID)

KAVEH (KATRINE FAGERLID)


Den 18 år gamle rapperen Kaveh fra Grünerløkka i Oslo snakker sidelengs om sin fem år eldre kollega Dreamon i det nye nummeret av Spirit, hvor K pryder forsiden iført bunad foran en Rolls Royce.

Bladet spør Kaveh om han synes den norske rap-scenen byr på endel «pompøse posører».


– Haha, tenker du på tilfellet med Dreamon? Ja, jeg kan vel være så ærlig å si at jeg mener fyren er fullstendig på blindspor, både musikalsk og karrieremessig, og hvis man tar i betraktning hans Instagram-konto også rent imagemessig, hehe.

– Men seriøst, for meg representerer han det jeg frykter mest med norsk rap og musikk for øvrig; dårlige blåkopier og tidvis imitasjonsaktige tilnærminger av det de har sett og hørt fra artister over dammen.

– Jeg skulle ønske flere var opptatt av å ivareta det autentiske og genuine ved sjangeren, men til syvende og sist så deler jo både meg og han bare en drøm om å leve av musikken vi lager. Når det er sagt, så synes jeg fortsatt at Dreamon er en klovn.

Hvordan holder man det ekte ifølge Kaveh?

– For det første er vel noe av det minst ekte for tiden bruken av ordet ekte, fordi det har blitt brukt feil, for mye og altfor lenge.


– Ekte er for meg tre ting, kompromissløshet, genuinitet og integritet. Det høres kanskje pompøst ut, men det er realiteten, sier tenåringsrapperen.

Det lykkes ikke 730 å få tak i Dreamon i formiddag. (Holla på oss.)

Nye Spirit, hvor Kaveh også snakker om Tone Damli, Tshawe og moren sin, treffer gatene i løpet av dagen.

 
Rapperen snakker også om sin intense trening, noe som gjorde ham ekstra hot under årets by:Larm: Se baris-bilder!